fbpx

Machtsmisbruik via dans aan de kaak stellen

Moira Morroy’s Movement studio organiseert in het weekend van 1, 2 en 3 juni, haar zeventiende leerlingenvoorstelling in theater Thalia, getiteld “Control over Power”. Het thema van de voorstelling draait om een aanklacht tegen machtsmisbruik. Vandaar dat de choreografieën titels hebben zoals “Who Will Run The World”, “Possessing Power”, “The Power To Greatness”, “Superheroes” en “We Got The Power”.

In totaal zijn er 18 choreografieën die het thema machtsmisbruik in dans tot uiting brengen. Machtsmisbruik komt overal voor waar er macht wordt uitgeoefend. De voorstelling wil het publiek daarover laten nadenken. Er kan machtsmisbruik voorkomen in ouder-kind relaties, in werkrelaties, in schoolsituaties, in de politiek. Kortom, overal waar een of meerdere mensen overwicht hebben over anderen kan dat leiden tot misbruik van dat overwicht of van die macht. Omdat macht aantrekkelijk is, wil iedereen in “Control over Power”zijn.

BEKIJK OOK
Inter-Guyanese spelen: Suriname volleybalkampioen

Moira Morroy’s Movement Studio bestaat voornamelijk uit jongeren en hele jonge kinderen. Daarom heeft zij ervoor gekozen om de problematiek van machtsmisbruik op een positieve manier uit te beelden. De laatste choreografie van de voorstelling vormt daarop waarschijnlijk een uitzondering. Met enigszins schokkend beeldmateriaal op de achtergrond wordt in dans uitgebeeld dat machtsmisbruik aan de kaak moet worden gesteld.

Kaarten zijn voor SRD 60,= verkrijgbaar bij Intertoys in de Hermitage Mall en Intertoys aan de Wilhelminastraat.(GFC)