Macht over eigen kracht – de weg naar een dreamteam

“Elk individu bezit een schat aan talenten. Dat geldt dus ook voor een team dat een groep van individuen omvat. In de praktijk blijkt de samenwerking binnen een team niet altijd zoals gewenst te gaan. Gelukkig is het wel mogelijk jouw dreamteam te creëren en te onderhouden. Experimenteer als leidinggevende of teamleider met de eenentwintig richtinggevende vragen en handvatten op het gebied van strategie, zelfreflectie, motivatie, communicatie, samenwerking, processen en informatietechnologie. Zet hiermee een stap op weg naar een productiever team, dat met veel plezier werkt.”

Zo luidt de tekst op de achterkant van het nieuwe boek, geschreven door Tariq Sadiek, dat op 24 juli 2015 uitgegeven is door Boekscout.nl.

In het boek gaat het om teams van bedrijven. Echter kunnen sportteams en soms ook gezinnen gebruik maken van de gegeven richtlijnen.

Met dit zelfcoachende boek wenst Sadiek de boodschap te geven dat de belangrijkste spil in een organisatie niet het geld, de producten of diensten of de technologie zijn, maar de mens die er werkt. Wij werken namelijk met elkaar en gebruiken het geld, bieden de producten en diensten aan, passen de technologie toe. Ons geluksgevoel speelt hierbij een belangrijke rol. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 50% van de mensen gelukkig is met het werk dat ze doet. Verder blijkt ook dat gelukkige werknemers tot 50% productiever, creatiever, gezonder en minder vaak met ziekteverzuim zijn.

In 2013 kwam Sadiek zijn eerste boek uit met de titel “Macht over eigen kracht – de weg naar jezelf”. Hij geeft aan dat hij volgend jaar begint met zijn derde boek, dat gericht zal zijn op het opbouwen en onderhouden van harmonieuze liefdesrelaties.

De boeken zijn in Suriname voor SRD 60,- verkrijgbaar via WITHIN Life Coaching & Healing en VACO.

Overige berichten