Mac Andrew legt nadruk belang jongereninformatiebeurs voor doelgroep

jongeren informatibeurs

GFC NIEUWSREDACTIE- De Jongereninformatiebeurs voor dit jaar in Suriname is op vrijdagavond aangevangen in de Anthony Nesty Sporthal.

De beurs duurt tot zondag 16 april.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) was een van de sprekers bij de aanvang van de beurs.

Hij beschouwt de jaarlijkse jongereninformatiebeurs als een goede gelegenheid voor jongeren die belangrijke informatie over verschillende levensdomeinen, waaronder educatie en werk, tot zich kunnen opnemen. Deze informatievoorziening kan de doelgroep volgens hem in de gelegenheid stellen, keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leven.

De Jongereninformatiebeurs is volgens minister Mac Andrew een goede gelegenheid voor volwassenen om bouwstenen aan te dragen voor de doelgroep, waardoor jongeren in staat worden gesteld de regie te nemen over hun eigen leven en zelf leiding en sturing aan te geven.

Hij is als minister ervan bewust dat er een informatie-gap is onder de doelgroep. Hij heeft echter goede hoop dat deze beurs de informatiekloof over vooral educatie en werk zal overbruggen, omdat het toegang verschaft tot nieuwe informatie, inzichten en ervaringen.

OOK INTERESSANT
“Train de trainers” trainingsprogramma ter ondersteuning van de continuïteit van het MKB tijdens pandemieën

Deze beurs is volgens hem niet alleen voor jongeren die universitaire of HBO opleidingen wensen te volgen, maar is ook voor risico- en kansarme jongeren die zich kunnen laten informeren over beroepsgerichte vakken die zij kunnen leren bij de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO).

Het ministerie neemt ook deel aan deze beurs waarbij jongeren zich kunnen laten registreren voor werk, trainingen en begeleiding. De overheid heeft onlangs SRD 50 miljoen gereserveerd voor trainingen van onder andere risico- en kansarme jongeren met de bedoeling hen economisch weerbaar en zelfredzaam te maken.

Hij is de Stichting Jongerenwelzijn heel erkentelijk voor het organiseren van de Jongereninformatiebeurs en heeft toegezegd dat het ministerie zijn bijdrage zal blijven geven aan de organisatie voor de komende edities van deze beurs.

Hij heeft ook alle organisaties en instellingen die een stand hebben op de beurs bedankt namens de jongeren, voor het opgeven van hun weekend om de doelgroep te voorzien van de broodnodige informatie, welke mogelijk een positieve impact kan hebben op het verdere leven van jongeren.

OOK INTERESSANT
Zorgen om uitgaansleven en social media obsessie van 33-jarige vrouw uit Paramaribo

Op de beurs hebben de First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en de voorzitter van de stichting Jongerenwelzijn, Rita Harlequin-Graauw, de aanwezigen ook toegesproken.