fbpx
Maatregelen tegen zwaartransport over rijweg Carolina en West-Suriname

De rijweg naar Carolina is gesloten voor zwaartransport, maar ondanks deze maatregel wordt er toch rondhout getransporteerd, met als gevolg dat de weg onbegaanbaar is geworden voor dorpsbewoners in de omgeving.

De bestuursdienst, de houtunie, de politie van Para, het traditioneel bestuur van Cassipora en de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) buigen zich over de te nemen maatregelen, om het verbod voor zwaarverkeer over de rijweg Carolina aan te scherpen.

Concessionarissen uit de directe omgeving van Mapane hebben de rijweg naar Carolina vorig jaar gerehabiliteerd, nadat die beschadigd raakte door zware ladingen en regenval. Intussen is de weg wederom in slechte staat en het verergert, doordat er nog steeds houttransporten, niet alleen overdag maar vooral in de nacht, plaatsvinden.

Transporteurs storen zich niet aan het verbod en dorpsbewoners van Cassipora leggen de druk op de districtsleiding voor maatregelen hiertegen. Deze maatregelen zijn seizoen gebonden en moeten in belang zijn van dorpsgemeenschappen die de dupe worden van een slecht begaanbare weg.

Door de houtunie is besloten om de rijweg wederom aan te pakken. Zware machines zullen worden ingezet, om de grote gaten te dichten met basecore steenslag, sleuven te graven, trenzen aan te leggen en het wegdek te egaliseren.

Een controlepost met hefboom zal geplaatst worden te Cassipora, alwaar controle zal worden uitgevoerd op het laadvermogen en de rijtijden.

Concessionarissen die operationeel zijn in de gebieden Carolina en West-Suriname worden binnenkort uitgenodigd door SBB om de gestelde maatregelen te bespreken. Bij dit gesprek zullen ook instructies worden gegeven door overheidsactoren over tijdelijke aanpassingen van houttransport bij zware regenval.

De weg blijft voorlopig gesloten voor alle verkeer boven 5 ton, op de rijweg naar Carolina en West-Suriname.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…