Maandag verwacht Volksgezondheid 28.000 doses AstraZeneca-vaccins

GFC NIEUWSREDACTIE- Maandag verwacht Volksgezondheid een voorraad van ruim 28.000 doses AstraZeneca-vaccins in ons land, waardoor er genoeg vaccins zijn voor de komende periode.

Dat zei de minister van Volksgezondheid zaterdagavond op een persconferentie waar hij een update gaf van de recente Covid-19-situatie.

De situatie wordt regelmatig gemonitord door het Outbreak Managementteam en aan de hand van de ontwikkeling wordt er afstemming gepleegd met de regering en de commissie van De Nationale Assemblee om zo de maatregelen te communiceren met de samenleving.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zo snel mogelijk merendeel Surinamers vaccineren is enige oplossing om uit coronaellende te komen

Minister Ramadhin stelde verder dat de World Health Organization (WHO) nog een vaccin heeft goedgekeurd en wel uit China. Het gaat hier om het merk Sinopharm. Met de Chinese overheid worden mogelijkheden bekeken om ook dit vaccin in ons land te krijgen.

De bewindsman riep de samenleving op om massaal het Covid-19 Vaccinatiefonds te ondersteunen zodat de beschikbaarheid van vaccins gegarandeerd blijft.

De minister denkt ook aan een telethon in samenwerking met de Communicatie Dienst Suriname om fondsen te verzamelen voor de aanschaf van vaccins.

Overige berichten