fbpx

Maak in vredesnaam de ramen open van alle kantoren en zaken om coronabesmettingen tegen te gaan!

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Maak in vredesnaam toch de ramen open om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan!

Hoe lang gaan wij nog wachten op instructies van buitenlandse organisaties die bekend staan om hun traagheid en logheid? Intussen loopt het aantal coronabesmettingen in Suriname op. Maak alle ramen open!

Dat zeggen bezorgde en boze burgers aan GFC Nieuws. Zij zeggen zich mateloos te storen aan het feit dat nog steeds veel winkels, kantoren, slagerijen en andere locaties in Suriname waar veel mensen komen, de ramen gesloten houden.

Er komt steeds meer bewijs dat het coronavirus, levend urenlang in de lucht blijft zweven in gesloten niet goed geventileerde ruimtes en zorgt voor besmettingen. Volgens deskundigen is dat op zelfs 15 tot 20 meter afstand van een besmet persoon mogelijk. GFC Nieuws maakt al sinds begin maart 2020 frequent melding hiervan. Zie ook> ONDERZOEK

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

BEKIJK OOK
Santokhi vraagt capaciteitsversterking bij implementeren IDB-programma’s

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Ook al wordt er 2 meter of zelfs 15 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kunt besmet raken met het virus.

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!