fbpx
LVV voorstander van onbespoten groenten

Vandaag vond op het districtscommissariaat van Paramaribo, Zuidwest de afsluiting en certificaatuitreiking plaats aan cursisten die de landbouwtraining van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV) hebben gevolgd.

De training, die verzorgd werd door enkele deskundigen van het LVV ging op woensdag 21 januari van start. Robert Troon van het districtscommissariaat is belast met dit project.

De training werd verzorgd in het kader van het schooltuinenprojekt, waarbij vijf pilotscholen zijn aangemerkt.

De eerste pilotschool is de O.S. Balona, waar de oogst reeds heeft plaatsgevonden. De delegatie van het districtscommissariaat en de minister van LVV Soeresh Algoe brachten vandaag daarom een bezoek aan de O.S. Mattonshoop 2, de 2e pilotschool.

De delegatie vertrok daarna naar het districtscommissariaat waar de certificaatuitreiking plaatsvond aan de cursisten.

Met deze training en dit project wil men de bevolking in het bijzonder de jeugd in een vroeg stadium het belang van onbespoten groenten planten bijbrengen, zegt het BIC.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…