fbpx
LVV volgt groeiproces kool voor verbetering kwaliteit

GFC NIEUWS- Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft plantmateriaal van kool overgeplant in plantenkassen.

Landbouwvoorlichters van het onderdirectoraat hebben het afgelopen jaar behalve meststoffen, koolplantmateriaal ontvangen teneinde deze over te planten.

Behalve kool staan momenteel ook papaja, boulanger en markoesa in volle bloei op het terrein van het onder directoraat Landbouw.

Het groeiproces en eventuele ziekten en plagen worden door de landbouwvoorlichters op de voet gevolgd voor het inzamelen van informatie ter verbetering van de kwaliteit. De resultaten van het onderzoek worden vervolgens overgebracht naar landbouwers en de oogst wordt ten verkoop aangeboden.

Het ministerie is voortdurend bezig met onderzoek op agrarisch gebied. LVV-minister Rabin Parmessar stimuleert dit ter verrijking van kennis van niet alleen het personeel van het ministerie, maar ook van de totale Surinaamse samenleving. Verruimde kennis zal uiteindelijk bijdragen tot voedselzekerheid en voedselveiligheid.

Voor de beleidsmakers van het ministerie is het van eminent belang, juist omdat daar een grote toekomst in zit aangezien de voeding van de gehele mensheid hier afhankelijk van is.

Het ministerie stimuleert verder ook het planten in kassen gezien de voordelen die hieraan verbonden zijn, gelet op de klimaatsverandering en de nadelige gevolgen die dit teweeg brengt voor de landbouwsector. Op vele scholen en instellingen zijn door het ministerie van LVV plantenkassen opgezet waarin behalve kool ook andere gewassen in geteeld worden.

Vooral de jongeren raken hierdoor geïnteresseerd in de landbouwsector wat zal bijdragen tot continuïteit van deze sector.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.