fbpx
LVV voert gesprek met leverancier 19 nieuwe pompen

GFC NIEUWS- Fungerend directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ashween Ramdin, heeft een tussentijds gesprek gevoerd met de vicepresident van Kirloskar Brothers Limited (KBL), Santosh Kulkarni, leverancier van de 19 pompen en raadgevend ingenieursbureau SINTEC.

De agrarische sector neemt een belangrijke positie in, het beleid van LVV-minister Rabin Parmessar is erop gericht om de agrarische sector in Suriname duurzaam te ontwikkelen om zodoende een grotere bijdrage te leveren aan de nationale economie.

De duurzame ontwikkeling van de agrarische sector zal ertoe leiden, dat de capaciteit van zowel de publieke als de private sector ter waarborging van voedselveiligheid en voedselzekerheid versterkt wordt.

Om de agrarische sector te bevorderen, is gemeend om 19 nieuwe pompen aan te schaffen die geïnstalleerd zullen worden op 10 locaties in Suriname.

SINTEC is aangetrokken als raadgevend ingenieursbureau, voor het uitvoeren van diverse werkzaamheden waaronder de voorbereiding en directievoering bij het leveren en installeren van de pompen in Suriname.

Met de installatie van de pompen zal voorzien worden in een goede afwatering. Dit zal erin resulteren dat de landbouwgebieden beschermd worden tegen wateroverlast.

Daarnaast zal ook voorkomen worden dat onder andere zoutwater de landbouwgebieden binnendringt.

Uiteindelijk zal het leiden tot productieverhoging, efficiënt watergebruik, kwaliteitsverbetering en voedselzekerheid.

De pompen zullen worden geïnstalleerd in de districten Saramacca, Wanica en Nickerie.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…