fbpx
LVV voert bewustwording over verantwoord gebruik pesticiden op

GFC NIEUWS- Het ministerie van landbouw, Veeteelt & Visserij zet de bewustwordingscampagne over het verantwoord gebruik van pesticiden voort.

LVV Kwatta,heeft in samenwerking met de Coöperatie Kwatta en omstreken een bewustwordingsavond georganiseerd.

Aanwezig waren de voorlichters van het ressort Kwatta en de telers van Wayambo en Weg Naar Zee. Het verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen werd aan de orde gesteld.

De telers gaven aan dat zij de informatie zeer verwelkomen, maar dat zij frequenter geinformeerd willen worden.

Zij vragen dat de regering maatregelen treft, om de beschermende attributen betaalbaar te maken en ook de regelgeving over de import van plantzaden en meststoffen aanpakt.

De voorzitter van de Coöperatie Kwatta, Ganeshkumar Kanhai, zegt dat hij uitkijkt naar de GAP-training voor telers en hoopt dat deze training een aanzet zal zijn voor meer informatie vanuit het ministerie, omdat de omgeving Kwatta een hoog aantal telers telt.

Minister Parmessar heeft aangekondigd hard op te treden tegen landbouwers die bewust en onverantwoord verboden middelen gebruiken.

Het ministerie voert haar bewustwordingscampagne op. Gedurende dit proces zal de omslag gemaakt moeten worden om verantwoord gebruikt te maken van de alternatieve bestrijdingsmiddelen die de gezondheid van de mens niet schaden.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…