fbpx

LVV voert bewustwording over verantwoord gebruik pesticiden op

GFC NIEUWS- Het ministerie van landbouw, Veeteelt & Visserij zet de bewustwordingscampagne over het verantwoord gebruik van pesticiden voort.

LVV Kwatta,heeft in samenwerking met de Coöperatie Kwatta en omstreken een bewustwordingsavond georganiseerd.

Aanwezig waren de voorlichters van het ressort Kwatta en de telers van Wayambo en Weg Naar Zee. Het verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen werd aan de orde gesteld.

De telers gaven aan dat zij de informatie zeer verwelkomen, maar dat zij frequenter geinformeerd willen worden.

Zij vragen dat de regering maatregelen treft, om de beschermende attributen betaalbaar te maken en ook de regelgeving over de import van plantzaden en meststoffen aanpakt.

BEKIJK OOK
NPS: onderwaardering bijdrage Inheemsen en Javanen

De voorzitter van de Coöperatie Kwatta, Ganeshkumar Kanhai, zegt dat hij uitkijkt naar de GAP-training voor telers en hoopt dat deze training een aanzet zal zijn voor meer informatie vanuit het ministerie, omdat de omgeving Kwatta een hoog aantal telers telt.

Minister Parmessar heeft aangekondigd hard op te treden tegen landbouwers die bewust en onverantwoord verboden middelen gebruiken.

Het ministerie voert haar bewustwordingscampagne op. Gedurende dit proces zal de omslag gemaakt moeten worden om verantwoord gebruikt te maken van de alternatieve bestrijdingsmiddelen die de gezondheid van de mens niet schaden.