LVV verhoogt aanmaak plantmateriaal

GFC NIEUWS- Door de wereldwijde verspreiding van het Covid– 19 zijn alle ressort- en rayonkantoren van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) doende de aanmaak van plantmateriaal te verhogen.
Minister Rabin Parmessar van LVV heeft herhaaldelijk aangegeven, dat het ministerie garant staat voor de voedselzekerheid in Suriname. Het is de bedoeling dat men op de ressort/rayonkantoren terecht kan voor aankoop van verschillende groente- en fruitsoorten.
Er zijn gesprekken geweest met zaaizaadimporteurs, die hebben aangegeven genoeg zaad te hebben, zodat men bij de detailhandel ook terecht kan voor aankoop hiervan.
Alle vestigingen van het ministerie hebben de opdracht om genoeg plantmateriaal aan te maken, zodat eenieder uit onze samenleving in staat is plantjes te kopen en planten en zichzelf te voorzien van vers en gezond voedsel.
In deze periode waarbij er vele beperkende maatregelen getroffen zijn ter bescherming tegen Covid-19, is de vraag naar goed plantmateriaal van groenten en fruit vanuit de samenleving enorm gestegen. Het ministerie van LVV, dat ten dienste staat van de gemeenschap, doet er alles aan om hierin te voorzien.
Bij de verschillende ressort/rayonkantoren van LVV kan men terecht voor informatie en advies, alsook voor aankoop van plantjes.

Overige berichten