fbpx
LVV verhoogt aanmaak plantmateriaal

GFC NIEUWS- Door de wereldwijde verspreiding van het Covid– 19 zijn alle ressort- en rayonkantoren van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) doende de aanmaak van plantmateriaal te verhogen.

Minister Rabin Parmessar van LVV heeft herhaaldelijk aangegeven, dat het ministerie garant staat voor de voedselzekerheid in Suriname. Het is de bedoeling dat men op de ressort/rayonkantoren terecht kan voor aankoop van verschillende groente- en fruitsoorten.

Er zijn gesprekken geweest met zaaizaadimporteurs, die hebben aangegeven genoeg zaad te hebben, zodat men bij de detailhandel ook terecht kan voor aankoop hiervan.

Alle vestigingen van het ministerie hebben de opdracht om genoeg plantmateriaal aan te maken, zodat eenieder uit onze samenleving in staat is plantjes te kopen en planten en zichzelf te voorzien van vers en gezond voedsel.

In deze periode waarbij er vele beperkende maatregelen getroffen zijn ter bescherming tegen Covid-19, is de vraag naar goed plantmateriaal van groenten en fruit vanuit de samenleving enorm gestegen. Het ministerie van LVV, dat ten dienste staat van de gemeenschap, doet er alles aan om hierin te voorzien.

Bij de verschillende ressort/rayonkantoren van LVV kan men terecht voor informatie en advies, alsook voor aankoop van plantjes.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.