fbpx
LVV verantwoordelijk voor monitoring teelt gereguleerde cannabis

GFC NIEUWS-De “International Experts Conference on Cannabis” is onder grote belangstelling van start gegaan.

Twee dagen wisselen belanghebbenden en deskundigen uit diverse sectoren van gedachten teneinde te komen tot het opzetten van een gereguleerde cannabis-industrie voor medische en industriële doeleinden in Suriname.

Deze eerste Surinaamse Cannabis conferentie, georganiseerd door de commissie Advies- en Monitoring Wet Verdovende Middelen, heeft een constructief karakter.

Het is erop gericht om kennis en ervaringen van nationale en internationale deskundigen met elkaar uit te wisselen, om zodoende tot een goed gefundeerde besluitvorming te komen.

Minister Rabin Parmessar van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft namens president Desiré Bouterse, de aanwezigen toegesproken.

Hij benadrukt in zijn toespraak dat het gebruik of cultivering van cannabis enkel is toegestaan ten behoeve van medische, industriële en of wetenschappelijke doeleinden.

Aangezien de industriële cannabis door de Verenigde Naties gewaarmerkt is als tuinbouwgewas, vallen de teelt, cultivatie, productie alsook de fabricage onder het ministerie van LVV.

Vanuit dit departement zijn deskundigen vertegenwoordigd op de conferentie om van gedachten te wisselen ten einde de vormgevingsaspecten van de teelt van Cannabis nader te specificeren. Hierbij zullen ook de voorgestelde productielijnen alsook internationale marktaspecten relevant zijn.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…