fbpx
LVV tekent contract met ACE Consultancy

GFC NIEUWS- De regering van Suriname is de afgelopen drie jaar begonnen met hervormingen van de agrarische sector om haar agrarische overheidsdiensten te moderniseren via beleidsleningen.

Deze beleidsleningen hebben de basis gelegd voor de voorgestelde investeringsoperatie (“Agricultural Competitiveness Program (SU-L1020)”.

Het doel van deze investeringsoperatie is bij te dragen tot een groter concurrentievermogen van de agrarische sector door verbetering van de capaciteit van de diensten op het gebied van diergezondheid, fytosanitaire dienst en voedselveiligheid en landbouwinnovatie.

De internationale aanbesteding voor de aantrekking van een consultant ten behoeve van het project voor de afbouw van het laboratoriumcomplex op het terrein van LVV, is gestart in 2019 en het consultantancy bedrijf ACE uit Suriname is hiervoor in aanmerking gekomen. Vandaag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het contract met ACE Consultancy, in de hoedanigheid van Stanley Koole en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rabin Parmessar.

Het project wordt gefinancierd door een lening met de IDB en beslaat verschillende componenten die zich onder andere zullen richten op de versterking van de diergezondheid, versterking van de fytosanitaire dienst en versterking van de voedselveiligheid.

Bij de componenten zullen eveneens meegenomen worden de opleiding van personeel, uitrusting en input voor de verschillende laboratoria. Het gaat in deze om het Residu Laboratorium, het Veterinair Laboratorium en het Clusterlaboratorium en zij zullen tevens moeten dienen als referentie-lab voor de regionale gebieden.

Het Residulaboratorium is gespecialiseerd in het verlenen van diensten in de landbouwsector, waar groenten en fruit worden getest tegen de aanwezigheid van verboden bestrijdingsmiddelen, “residuen”.

Het Veterinair Laboratorium voert analyses uit op monsters van dieren en dierlijke producten. Door betrouwbare laboratoriumresultaten te leveren, wil het laboratorium bijdragen aan voedselzekerheid voor mens, volksgezondheid en de gezondheid van de dieren in Suriname. Dit laboratorium is met de meeste infrastructurele werken in verschillende stadia van voltooiing.

Het Clusterlaboratorium is voor ongeveer 30% afgerond en kan worden gezien als een “cluster” van laboratoria met verschillende onderzoeksverantwoordelijkheden zoals bodem- en zaadonderzoek gewasbeschermingsonderzoek, mycologie en entomologie.

Het streven is om eind 2021 het Laboratoriumcomplex bouwkundig op te leveren, inclusief de nodige installaties van benodigde input (apparatuur, meubilair en deskundig kader). Suriname zal met dit project een voortrekkersrol vervullen in de regio en een substantiële bijdrage leveren aan de voedselveiligheid.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…