fbpx
LVV staat voor grote uitdaging

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat voor een grote uitdaging om gedurende de totale lockdown, als gevolg van de huidige Covid-19 situatie, de voedselvoorziening en de voedselveiligheid in Suriname te blijven garanderen.

Vanwege het belang van de agrarische sector wordt deze gerekend tot essentiële diensten. Echter kan men door de verscherpte maatregelen zich niet vrijelijk begeven op de openbare weg, hetgeen een belemmering vormt voor betrokkenen in de agrarische sector.

Voor de continuering van de agrarische activiteiten is een dispensatiebrief vereist. Vanwege de vele aanvragen die worden ingediend, loopt er een vertraging op in de afhandeling.

Het is een ware taak om alle belanghebbenden in alle drie sectoren met name, de landbouw, veeteelt, visserij en gerelateerde sub-sectoren te voorzien van individuele toestemmingsbrieven. Het ministerie was genoodzaakt om te kijken naar een effectieve en efficiënte aanpak van dit probleem.

De voorzitter van de Melkveehouders bond, Mukesh Ramlagan, heeft namens de melkvee-, slachtvee- en pluimveehouders, alsook de houders van kleine herkauwers (schapen en geiten) dringend de aandacht gevraagd van de minister van LVV, Rabin Parmessar voor de trage afhandeling van dispensatieverzoeken, daar zij niet kunnen wachten op een toestemming voor continuering van hun activiteiten.

Derhalve heeft de minister een dringend beroep gedaan op alle districtscommissarissen om het daarheen te leiden, opdat de agrarische activiteiten binnen hun verzorgingsgebied gecontinueerd kunnen worden. Hierop is heel positief gereageerd en is alle medewerking toegezegd.

Gelet op de ernst van de huidige situatie wordt dringend een beroep gedaan op alle betrokkenen om hun activiteiten met uiterst minimale personeelsbezetting voort te zetten met inachtneming van de geldende Covid-19-maatregelen en door de districtscommissarissen vastgestelde richtlijnen en instructies.

Het ministerie doet er alles aan om u in deze uitdagende situatie tot dienst te zijn en benadrukt dat indien betrokkenen problemen ondervinden in de voortzetting van hun activiteiten, zij contact kunnen maken met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij op het telefoonnummer 07414774.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…