fbpx
LVV staat garant voor voedselzekerheid en – veiligheid

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat garant voor de voedselzekerheid alsook de voedselveiligheid, te meer nog in deze periode van de pandemie van COVID-19.

De werkzaamheden van zowel het LVV-hoofdkantoor alsook de ressort- en rayonkantoren vinden vanwege de uitgevaardigde regels van het Nationaal COVID Management Team op aangepaste wijze plaats. “Wij hebben als ministerie het hebben van een eigen tuin altijd gepropageerd. Wij hebben verschillende manieren voor het hebben van een eigen tuin aan de samenleving voorgehouden, wij kunnen het niet maken om er niet te zijn voor onze doelgroep, wie gaat ze dan ondersteunen,” gaf Minister Rabin Parmessar aan.

De landbouwvoorlichters van de verschillende ressorten, werken op aangepaste wijze met in acht name van de uitgevaardigde regels en in afstemming met hun leidinggevende. Ze gaan nog steeds het veld op en bezoeken de agrariers om hen met raad en daad bij te staan. Het personeel op de kantoren werkt aangepast op afstemming met hun leidinggevende, staan bezoekers te woord en leggen zaken vast waar nodig. Een ander deel van het personeel houdt zich bezig met de plantvermeerdering en het onderhoud van hun plantenkwekerij. Dit is nodig daar er een toename van de verkoop van plantmateriaal valt te bespeuren vanaf de uitbraak van COVID-19, waarbij de mensen meer thuis zijn. “Wij kunnen de agrariërs niet aan hun lot overlaten, wij zijn misschien wat minder zichtbaar op het veld, maar doen ons werk aangepast vanwege de uitgevaardigde regels; de agrariërs kunnen op ons blijven rekenen”, zei een landbouwvoorlichter.

In deze periode is voedselgarantie van eminent belang. Suriname heeft zich samen met de 25 lidlanden van het, Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture, IICA, gecommitteerd aan de garantie voor de voedselvoorziening in deze periode.

LVV stelt alles in het werk dat de agrariërs worden ondersteund waar nodig. Men kan op de ressortkantoren ook terecht om, hun behoefte aan trainingen door te geven, voor de aankoop van plantmateriaal en informatie.

“LVV staat in dienst van de gemeenschap, we hebben de ressortkantoren opgezet om zo dichtbij mogelijk bij onze doelgroep te zijn. Het is voor een ieder een minder prettige periode, maar we staan, zij het aangepast, klaar om u van dienst te zijn”, gaf de LVV bewindsman expliciet aan.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…