fbpx
LVV: Regels voor slachten vlees ook van kracht tijdens lockdown

GFC NIEUWS- Het slachten van runderen, schapen, geiten en varkens is uitsluitend toegestaan in de daartoe bestemde slachthuizen, onder de constante controle van de Keurmeesters van Vee en Vlees van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV).

Het ministerie wijst erop dat er wettelijke bepalingen zijn om erop toe te zien dat het vlees veilig is voor consumptie en voor het monitoren van de gezondheid van de Surinaamse veestapel.

De wettelijke bepalingen zijn ook tijdens de Covid-19-lockdown van kracht.

De verkoop van vlees van runderen, schapen, geiten en varkens is uitsluitend toegestaan in vleeswinkels die in het bezit zijn van een veterinaire vergunning daartoe; de slagerijen en enkele supermarkten in de districten die onder bijzondere voorwaarden het vlees voorverpakt ter verkoop aanbieden.

Vlees van pluimvee mag uitsluitend verkocht worden in slagerijen en in winkels die een vergunning van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en de goedkeuring van LVV hebben daartoe.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…