fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

LVV: Regels voor slachten vlees ook van kracht tijdens lockdown

GFC NIEUWS- Het slachten van runderen, schapen, geiten en varkens is uitsluitend toegestaan in de daartoe bestemde slachthuizen, onder de constante controle van de Keurmeesters van Vee en Vlees van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV).
Het ministerie wijst erop dat er wettelijke bepalingen zijn om erop toe te zien dat het vlees veilig is voor consumptie en voor het monitoren van de gezondheid van de Surinaamse veestapel.
De wettelijke bepalingen zijn ook tijdens de Covid-19-lockdown van kracht.
De verkoop van vlees van runderen, schapen, geiten en varkens is uitsluitend toegestaan in vleeswinkels die in het bezit zijn van een veterinaire vergunning daartoe; de slagerijen en enkele supermarkten in de districten die onder bijzondere voorwaarden het vlees voorverpakt ter verkoop aanbieden.
Vlees van pluimvee mag uitsluitend verkocht worden in slagerijen en in winkels die een vergunning van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme en de goedkeuring van LVV hebben daartoe.

OOK INTERESSANT
Brokopondo krijgt mining- en trainingscenter mijnbouwsector