fbpx

LVV ontwikkelt voedveiligheidsmateriaal voor producenten en verwerkers voedingssector

GFC NIEUWS-Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft een bewustwordingscampagne over voedselveiligheid en Covid-19-maatregelen op de Centrale Markt voor producenten en verwerkers in de voedingssector.
Dit is een initiatief dat wordt ondersteund door SAMAP om voedselveiligheidspraktijken te promoten en de verspreiding van COVID-19 te verminderen. De agro-foodsector, een van de sleutelsectoren in het land, moet aanvullende maatregelen nemen om de beschikbaarheid van voldoende voedsel voor de consument en de veiligheid en kwaliteit van de voedselwaardeketen te waarborgen.
Districtscommissaris Ricardo Bhola en Praveen Amitpersad, woordvoerder namens de minister van Landbouw, erkenden de noodzaak van dringende voedselveiligheidsmaatregelen in de agro-voedingssector om de voedselzekerheid in het land te behouden. “Effectieve voedselveiligheidspraktijken van de productie tot de verwerking en handel van landbouwproducten zijn essentieel om de incidentie van COVID te verminderen en om kwaliteit en veilige producten voor de consument te garanderen”, benadrukte Erick Zeballos, technisch hoofdadviseur van SAMAP, in zijn inleidende opmerkingen.
De centrale markt van Paramaribo waar dagelijks grote hoeveelheden voedsel worden verkocht, werd gekozen om deze belangrijke campagne te lanceren. Het eerste lesmateriaal werd overhandigd aan districtscommissaris Bhola en de Centrale Marktmeester Aniel Kandhai.
Didactische posters en video’s zullen de komende weken op grote schaal in het hele land worden verspreid, gericht op boeren en voedselverwerkers. Deze inspanning zou niet mogelijk zijn geweest zonder de actieve deelname van boerenorganisaties zoals de Federatie van Landbouw van Suriname (FSA), zei Tania Liew A Soe als vertegenwoordiger van de FSA.
Deze bewustwordingscampagne viel samen met de Wereldvoedseldag en het 75-jarig bestaan van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

BEKIJK OOK
Grote wijziging in verkeerssituatie rond Nieuwe Haven op komst