fbpx
LVV ontwikkelt voedveiligheidsmateriaal voor producenten en verwerkers voedingssector

GFC NIEUWS-Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft een bewustwordingscampagne over voedselveiligheid en Covid-19-maatregelen op de Centrale Markt voor producenten en verwerkers in de voedingssector.

Dit is een initiatief dat wordt ondersteund door SAMAP om voedselveiligheidspraktijken te promoten en de verspreiding van COVID-19 te verminderen. De agro-foodsector, een van de sleutelsectoren in het land, moet aanvullende maatregelen nemen om de beschikbaarheid van voldoende voedsel voor de consument en de veiligheid en kwaliteit van de voedselwaardeketen te waarborgen.

Districtscommissaris Ricardo Bhola en Praveen Amitpersad, woordvoerder namens de minister van Landbouw, erkenden de noodzaak van dringende voedselveiligheidsmaatregelen in de agro-voedingssector om de voedselzekerheid in het land te behouden. “Effectieve voedselveiligheidspraktijken van de productie tot de verwerking en handel van landbouwproducten zijn essentieel om de incidentie van COVID te verminderen en om kwaliteit en veilige producten voor de consument te garanderen”, benadrukte Erick Zeballos, technisch hoofdadviseur van SAMAP, in zijn inleidende opmerkingen.

De centrale markt van Paramaribo waar dagelijks grote hoeveelheden voedsel worden verkocht, werd gekozen om deze belangrijke campagne te lanceren. Het eerste lesmateriaal werd overhandigd aan districtscommissaris Bhola en de Centrale Marktmeester Aniel Kandhai.

Didactische posters en video’s zullen de komende weken op grote schaal in het hele land worden verspreid, gericht op boeren en voedselverwerkers. Deze inspanning zou niet mogelijk zijn geweest zonder de actieve deelname van boerenorganisaties zoals de Federatie van Landbouw van Suriname (FSA), zei Tania Liew A Soe als vertegenwoordiger van de FSA.

Deze bewustwordingscampagne viel samen met de Wereldvoedseldag en het 75-jarig bestaan van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.