fbpx
LVV-onderdirectoraat Visserij participeert in sub-regionale workshop

GFC NIEUWS- Het onderdirectoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij participeert in een consultatieworkshop met als titel “National Consultation on the Ecosystem Approach to Fisheries (EAF)and Fisheries Management Planning for Shrimp and Groundfish in the Guianas-Brazil Region”.

Dit vindt plaats in samenwerking met de Food and Agriculture Organization (FAO) en de Center for Resource Management and Enviromental Studies (CERMES) University of the West Indies.

De workshop is onderdeel van de Caribbean Large Marine Ecosystem+ (CLME+) Project. Diverse stakeholders en participerende ministeries wisselsen van gedachten over het duurzaam beheer op nationaal en regionaal niveau betreffende de levende rijkdommen van de zee.

Tijdens het eerste traject van 2009 tot 2014, zijn er analyses verricht om na te gaan wat de voorname problemen zijn op het gebied van het managen van de mariene hulpbronnen.

Milieuverontreiniging, overbevissing en illegale visserij en degradatie van de natuurlijke leefgebieden van het zeeleven zijn de drie hoofdoorzaken.

Na uitwerking van de problemen kwam de EAF tot de conclusie dat regionaal er sprake is van een zwak beleid op het gebeid van duurzaam beheer van de visserijsector.

Het project is een voortzetting van het eerste traject, waarbij het Caribbean Large Marine Ecosystem is bekeken en “the North Brazil Shelf” waar Suriname in zit.

Men is gekomen tot een Strategic Action Plan die een aantal actiepunten bevat waaronder het promoten van een ecosysteem benadering naar de visserijsector toe. Dit houdt in dat het ministerie van LVV en alle sectoren en actoren die gebruik maken en effect hebben op het ecosysteem, waaronder de scheepvaart, toerisme en de olie-industrie, betrokken moeten worden in het beleid.

LVV-directeur Deepak Jairam geeft aan dat het ministerie actieve betrokkenheid van belanghebbenden stimuleert, daar zij het als een noodzakelijk vereiste ziet voor de implementatie van een ecosysteem aanpak van de visserij.

Er kan niet gesproken worden over duurzame visserij zonder de steun van alle verschillende belanghebbenden in deze sector. Deze steun is van groot belang voor de economie in termen van levensonderhoud, werkgelegenheid, inkomen en export.

In opdracht van minister Rabin Parmessar, wordt gewerkt aan de afronding van het Visserij Management Plan. De workshop moet een waardevolle bijdrage leveren aan een nationaal en regionaal managementplan.

Het ministerie van LVV streeft ernaar alle inspanningen die kunnen leiden tot het waarborgen van een duurzame visserijsector te ondersteunen.

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…