LVV-minister Soerdjan oriënteert zich in het Oosten

Minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Lekhram Soedjan, bracht vorige week een werkbezoek aan het bestuursressort Marowijne – Zuidwest.

Hij bezocht samen met districtscommissaris Kenya Pansa en de bestuursdienst het palmolieproject te Patamacca en de boerderijen van respectievelijk Gerrit Barron en Pinas Hendrik, waar hij een rondleiding kreeg.

De delegatie bracht ook een bezoek aan de schooltuin van O.S Zinkampoe, alwaar de minister enige landbouwwerktuigen en kunstmest heeft gedoneerd. Het dorp landbouwersdorp Ricanaumofo is ook bezocht.

De bewindsman is onder de indruk van de inspanningen die de lokale boeren getroosten om hun lanbouw arealen te bewerken, ondanks de gebrekkige ondersteuning vanuit de overheid. Hij gelooft in de potentie van Marowijne om zich in de toekomst te ontwikkelen tot een van de meest belangrijke landbouw districten in Suriname.

In dit kader zal hij samen met zijn deskundigen kijken naar mogelijkheden die er zijn op het ministerie, op het gebied van onder andere landbouw trainingen en lanbouwequipment, ter ondersteuning van de agrarische sector in het district.

Hij oriënteerde zich op een kostgronden nabij het landbouwdorp waar de knolgewassen worden aangetast door torren.

Overige berichten