fbpx
LVV-minister ontvangt Braziliaanse missie

GFC NIEUWS- LVV-minister Rabin Parmessar heeft maandag een 4-man tellende Braziliaanse missie ontvangen van de Federal University of Vicosa uit Brazilië.

Het in 2017 geschreven project “Consolidating and Broadening of Agroecological Zoning and Environmental Education in Suriname”, welke is goedgekeurd en nu wordt geïmplementeerd, is een product uit een bilaterale overeenkomst tussen Suriname en Brazilië.

Deze missie zal samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) participanten trainen in dit project, dat twee doelstellingen omvat:

Capacity building: hierbij worden ongeveer 30 mensen van verschillende ministeries getraind in geo-prossessing.

Middels een speciaal programma zullen bodems in kaart worden gebracht, om vervolgens te kijken hoe deze bij de productie van voedsel en andere behoeften voor de gemeenschap op duurzame manier kunnen worden gebruikt.

Training of teachers: hierbij worden leerkrachten van het mulo-onderwijs getraind in het kader van milieubewustzijn. In het bijzonder in gebieden die met kwik gecontamineerd zijn, zoals de illegale goudmijnen. Aldaar zullen monsters worden genomen, die vervolgens naar Brazilië gaan voor analyse.

De delegatie die onder leiding van Minais Gerais tot 9 september, in verband met de komende trainingen voor oriëntatie in Suriname vertoefd, zal met deskundigen van het ministerie van LVV-veldbezoeken afleggen van het westen naar het oosten.

Daarnaast ook gebieden in de kustvlakte en het binnenland, waaronder Atjoni bezoeken.

De missie wilt hierdoor bekend raken met de verschillende bodemtypen en de diverse landschappelijke kenmerken. Aan de hand van de behaalde resultaten zal er gekeken worden naar de exacte trainingsperiode.

Minister Parmessar is zeer verheugd met dit bezoek. Het uitdiepen van de relaties staat eveneens als belangrijk uitgangspunt van zijn uitgestippeld beleid aangemerkt.

Suriname zal dankbaar gebruik maken van deze knowhow. Het personeel dat wordt getraind, moet verder instaat worden geacht om aan overdracht te doen.

Verder is uit deze samenwerking voortgevloeid dat 5 Surinaamse studenten een Bachelor en Masterstudie mogen volgen op de Federal University in Brazilië.

De bewindsman geeft verder aan, dat aan de deskundige is gevraagd om te onderzoeken welke gewassen eventueel geplant kunnen worden in de gemijnde gebieden.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…