fbpx

LVV-kantoor Apoera in gebruik genomen

GFC NIEUWSREDACTIE- Afgelopen weekend is er te Apoera in het bestuursressort Kabalebo in het Surinaams binnenland een kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geopend.

De opening vond plaats door LVV-minister Parmanand Sewdien en de districtscommissaris Josta Lewis van Kabalebo. De opening geschiedde middels het onthullen van een naambord en het doorknippen van een lint.

Verder werd er een citrusboom geplant op het terrein. Agrariërs kunnen in de toekomst plaatselijk terecht voor de problemen binnen de sector. Met de opzet van dit kantoor kan deze groep begeleid worden, waardoor de landbouw onder andere een boost kan ondergaan.

De burgermoeder feliciteerde de lokale gemeenschap met deze mijlpaal. Zij gaf aan dat het een primeur is voor het gebied en het tevens een stap is in de verdere ontwikkeling voor de bewoners. De minister gaf een korte uiteenzetting over de plannen van zijn ministerie voor Kabalebo.

Hij benadrukte dat met het oog op de dreigende voedselschaarste wereldwijd, nog meer gekeken zal moeten worden op welke wijze ingespeeld kan worden om de voedselzekerheid te waarborgen.

BEKIJK OOK
Vuistvuurwapen, marihuana, hasj en fijn wegers bij roadblock Afobaka- en Brownsweg

“Er zullen trainingen verzorgd worden aan de lokale agrariërs en verder zal er worden nagegaan welke producten in het gebied gecultiveerd kunnen worden,” aldus de minister. Hij verzekerde ook in te komen met machines en andere gereedschappen op een later moment.

In het kader van de Wereldvoedseldag op 16 oktober jongstleden werden er ook landbouwers gehuldigd. Zij mochten van de minister een plakkaat en een citrusplantje in ontvangst nemen. Dit als waardering voor hun bijdrage aan de productie van voedsel voor de gemeenschap.

Ook de dc mocht van de bewindsman een oorkonde in ontvangst nemen. Er zijn ook wat landbouwgereedschappen en kunstmest aan de burgermoeder overhandigd door de LVV-minister.

Minister Sewdien deelde ook mede dat er binnen enkele maanden te Apoera een ijsmachine wordt geïnstalleerd die door Japan geschonken is.

“De voorbereidingen om op korte termijn ook een verwerkingsunit op te zetten voor lokaal geproduceerde pomtayer en fruit is ook een van de vooruitzichten voor ons Apoera,” sprak de LVV-topman tot slot.