fbpx

LVV heeft meer dan 40 jaar achterstand

GFC NIEUWS- “Ik wind er geen doekjes om. Het ministerie heeft een achterstand van meer dan veertig jaar,” zegt de minister van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV), Parmanand Sewdien.
Sewdien: “De achterstand in de agrarische sector is bijna niet te beschrijven. Het ministerie heeft een gebrek aan vakdeskundigen zoals het geval was in de jaren zestig. De politiek is medeschuldig geweest om mensen zonder vakkennis aan te stellen op het ministerie.”
“Als wij onze doelen willen bereiken voor de komende 5 jaren, moeten wij minimaal 500 mbo- en hbo-opgeleiden in dienst hebben. Het is toch jammer dat we slechts een derde van de lokale voedselproductie voorzien! Producenten moeten gaan inzien dat het de boeren zijn die produceren en niet de overheid. En als je de boeren niet motiveert en stimuleert, dan ga je internationaal niet kunnen meedoen. Wij als overheid hebben alleen een ondersteunende rol,” onderstreept de LVV-topman.
“Boeren, jullie missen sterke boerenorganisaties. Pak het a.u.b. weer op. Jullie moeten het met elkaar eens gaan worden en hetzelfde doel nastreven. Want wat wij ook zullen doen als overheid, zonder sterke boerenorganisaties zal het niet lukken,” meent hij.

BEKIJK OOK
Nadruk herdenking Reperations Day dit jaar op bewustmaken Surinaamse volk