fbpx

LVV geeft visvergunningen uit voor 2019

GFC NIEUWS- Het Onderdirectoraat Visserij (ODVIS) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is reeds gestart met de uitgifte van de visvergunning voor dit jaar.

Enkele vergunninghouders van Paramaribo, Commewijne en Nickerie beschikken reeds over hun vergunning(en).

Deze vergunninghouders voldoen aan alle voorwaarden, waarbij de vaar- en vistuigen alsmede een goed functionerende Vessel Monitoring System (bij zeevisserij) na inspectie goed zijn bevonden.

Op 16 en 17 juli gaat het ODVIS naar de districten Coronie en Nickerie voor het verder verstrekken van vergunningen.

Aan de achterkant van de visvergunning staan de vergunningsvoorwaarden vermeld. Enkele voorwaarden waaraan de houder moet voldoen zijn:

– het beschikken van een geldig registratiebewijs
– certificaat van deugdelijkheid van de boot door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) uitgegeven
– een certificaat voor foodhandlers uitgegeven door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) voor de bemanningsleden, die op de boot werken
– bewijs van betaling van de vergunningsrechten.

Aan de voorkant van de vergunning staan eveneens de gegevens van de vergunninghouder, het vaartuig, het betaalde bedrag, de datum van betaling- en afgiftedatum van de vergunning en is de vergunning voorzien van een pasfoto van de vergunninghouder.

De vergunning is verder voorzien van een plakzegel met daarop de handtekening van minister van LVV. Zeer belangrijk is dat de vergunning op een speciaal papier is uitgeprint en geplastificeerd.

Het ministerie van LVV roept alle vergunninghouders op, om in het kader van duurzame benutting van onze visserij hulpbronnen, zich derhalve ook te houden aan de wettelijke vastgestelde vergunningsvoorwaarden bij de uitoefening van visserijactiviteiten.

Per 1 augustus moeten alle visserij categorie├źn over een geldig visvergunning beschikken.

Minister Rabin Parmessar heeft zich de afgelopen dagen intensief ingezet om de deadline te halen voor de uitgifte van de vergunningen voor het jaar 2019.

Daarnaast voert de minister een open beleid met de sector voor wat betreft de ordening en bescherming.

Naar meer berichten...