fbpx

LVV geeft diereninfo aan Fluschool 2

Medewerkers van het onder directoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben een Diereninformatiedag op de OS Fluschool 2 gehouden.

Zesendertig leerlingen en leerkrachten hebben informatie gehad over hoe een onderscheidt te maken tussen het eiwitrijk vlees dat wij eten en het welzijn van dieren die als huisdier fungeren.

De OS Fluschool 2 heeft vanaf het schooljaar 2016 in samenwerking met het onder directoraat Veeteelt het thema “Dieren en Welzijn” geïntroduceerd aan haar pupillen.

Gedurende de infosessie is aandacht besteed aan liefde voor dieren, waarbij de leerlingen het verschil is bijgebracht tussen landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en de bewustwording van dierenwelzijn op een kindvriendelijke manier.

OOK INTERESSANT
KPS-leiding adviseert burgers om niet deel te nemen aan protestactie van 24 maart

Het ministerie van LVV vindt het belangrijk dat kinderen bewust worden van het belang van dierenwelzijn, leren hoe zij een dier moeten benaderen en weten welke verzorging hun (huis)dieren nodig hebben. Daarnaast is het van belang dat kinderen ook een mening moeten kunnen vormen over de veehouderij in Suriname.

Zowel de leerlingen als de leerkrachten vonden de infodag een succes en gaven mee heel wat kennis te hebben opgedaan. Het geheel werd gecoördineerd door de afdeling Educatie en Voorlichting van het onder directoraat Veeteelt.(GFC)