fbpx
LVV garandeert watervoorziening aan rijstboeren Wageningen

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) garandeert de watervoorziening aan de rijstboeren te Wageningen en omgeving.

Daartoe zijn een aantal belangrijke stappen ondernomen. Minister Rabin Parmessar zei in De Nationale Assemblee (DNA), dat vanaf het begin van de maand mei er reeds twee pompen in bedrijf zijn. De komende maand wordt ook een mobiele pomp in werking gesteld, wat zal betekenen dat er voldoende water gedistribueerd wordt ten behoeve van de rijstsector. De aanhoudende regens zijn een zegen voor de rijstteelt; Wij danken de natuur daarvoor, stelde de bewindsman in het parlement.

Een team van het ministerie van LVV zal het komend weekeinde afreizen naar het gebied om de situatie in de gaten te houden. Parmessar riep alle actoren op, om zich houdt aan de inzaaiperiode. De bewindsman liet weten dat er nieuwe pompen zijn die eind september van dit jaar zullen worden ingezet. De tweede oplevering van dit project is in februari volgend jaar.

Parmessar stelt dat behalve dat het pompgemaal van Wageningen een belangrijke rol vervult bij de rijstteelt, ook de pompen te Wakay niet weg te denken zijn. Hij verwees voor de gedetailleerde beantwoording hieromtrent naar collega Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

In zijn beantwoording aan DNA ging de bewindsman ook in op een aantal andere vraagstukken. Over de kwestie rond de zaaizaad voorziening, gaf hij aan dat het Anne van Dijk Rijstonderzoek Rijstonderzoekcentrum Nickerie (ADRON) het research gedeelte op zich neemt, in samenwerking met een Maleisisch bedrijf.

Voor wat de zaaizaad productie betreft werkt ADRON samen met outgrowers om de boeren te voorzien van goed zaaizaad. In de komende periode zal met alle belanghebbenden gewerkt worden aan het terugdringen van het tekort van zaaizaad.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.