fbpx
LVV en VKI: “Bevroren vis op eigen verzoek ondernemer vernietigd”

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) deelt de samenleving mee dat het bericht, zoals maandag verschenen in een dagblad over het dumpen van duizenden onverwerkte visproducten niet op waarheid berust.

Naar aanleiding van het verschenen bericht, heeft zij een onderzoek ingesteld en de Stichting Viskeuringsinstituut, welke resulteert onder het ministerie, om een verklaring gevraagd.

Als de bevoegde autoriteit van LVV om de kwaliteit van visproducten te waarborgen, heeft VKI de ondernemer uitgenodigd voor nader tekst en uitleg over het persbericht.

Uit onderzoek is gebleken dat de ondernemer zaterdag jongstleden is gebeld door voornoemd medium voor een verklaring over de vernietiging van de 23.730 kg aan onverwerkte visproducten.

De ondernemer heeft verwezen naar de bevoegde instantie, in deze het Viskeuringsinstituut (VKI).

De ondernemer die zelf ook geconfronteerd is met de teruggezonden lading, geeft aan dat de lading op 18 mei 2018 verzonden is naar Vietnam.

Medio augustus 2019, na ruim anderhalf jaar, kreeg hij deze lading echter terug in Paramaribo. Die bleek nooit te zijn ingeklaard door de afnemer in Vietnam.

De ondernemer die geen risico wilde nemen om deze producten op de lokale markt te brengen, heeft toen zelf aanbevolen om in overleg met het Viskeuringsinstituut, over te gaan tot het vernietigen daarvan; dit onder meer ter behoud van zijn goede naam en reputatie.

Beide partijen hebben op 31 augustus een afstandsverklaring getekend, om over te kunnen gaan tot de vernietiging van deze lading.

De ondernemer, het VKI en het ministerie van LVV, vinden het daarom niet juist dat bewust verkeerde informatie aan de samenleving wordt voorgehouden, als zou het bedrijf door deze handeling gepleegd door het VKI, inkomsten derven en haar deuren onverwijld moeten sluiten.

De ondernemer stelt wel vast dat door de grote mogendheden binnen de EU en de VS, het steeds moeilijker wordt voor kleine landen om vis te exporteren, aangezien de regels steeds verder worden aangescherpt, hetgeen de nodige frustraties met zich meebrengt.

Het ministerie hoopt middels deze verklaring enige duidelijkheid te hebben gebracht over het misplaatst bericht en roept partijen op zorgvuldiger om te gaan met verkregen informatie.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…