fbpx
LVV en SPSB geven startsein woningbouw te Alliance

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB) hebben zaterdag het startsein gegeven voor de bouw van 100 woningen te Alliance.

Het woningbouwproject komt tot stand door middel van het woningbouw financieringsfonds van de SPSB na gedegen overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productie sector te Alliance.

In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet ten behoeve van de te aantrekken arbeiders voor het Staatsbedrijf te Alliance.

Verder wordt er gewerkt aan de nutsvoorzieningen, zoals het hebben van veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede elektriciteit in samenwerking met de EBS en goede internetverbinding door Telesur.

Directeur Ginmardo Kromosoeto van SPSB en minister Rabin Parmessar van LVV waren deelgenoot van het hoogste punt van een der woningen.

Deze woning is bestemd voor de huisvesting van de permanent arts van de RGD, die per 1 februari zich moet vestigen op de plantage.

Kromosoeto benadrukt dat ook de zorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering bijzonder veel aandacht aanbesteed.

Hij bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en goede samenwerking met de SPSB bij de tot stand koming van dit project. De bank ziet goeie perspectieven te Alliance en wilt daarbij een bijdrage leveren.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…