LVV en SPSB geven startsein woningbouw te Alliance

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB) hebben zaterdag het startsein gegeven voor de bouw van 100 woningen te Alliance.
Het woningbouwproject komt tot stand door middel van het woningbouw financieringsfonds van de SPSB na gedegen overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productie sector te Alliance.
In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet ten behoeve van de te aantrekken arbeiders voor het Staatsbedrijf te Alliance.
Verder wordt er gewerkt aan de nutsvoorzieningen, zoals het hebben van veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede elektriciteit in samenwerking met de EBS en goede internetverbinding door Telesur.
Directeur Ginmardo Kromosoeto van SPSB en minister Rabin Parmessar van LVV waren deelgenoot van het hoogste punt van een der woningen.
Deze woning is bestemd voor de huisvesting van de permanent arts van de RGD, die per 1 februari zich moet vestigen op de plantage.
Kromosoeto benadrukt dat ook de zorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering bijzonder veel aandacht aanbesteed.
Hij bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en goede samenwerking met de SPSB bij de tot stand koming van dit project. De bank ziet goeie perspectieven te Alliance en wilt daarbij een bijdrage leveren.

Overige berichten