LVV en particuliere ondernemers nemen deel aan Agrofest

GFC NIEUWS- Een delegatie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, is op donderdag 27 februari 2020 vertrokken naar Barbados.
De delegatie van LVV wordt vergezeld van agrariërs uit de private sector die zullen deelnemen aan de Agrofest 2020 beurs te Barbados. Minister Rabin Parmessar van LVV is key-note spreker op deze beurs.
Parmessar heeft een onderhoud gehad met zijn collega, minister Indar Weir, waarbij hij heeft gesproken over de verschillende samenwerkingsgebieden. Deze samenwerking is tot stand gekomen door premier Mia Mottley van Barbados met president Desiré Bouterse.
Barbados en Suriname zijn een samenwerking aangegaan op Landbouw, Veeteelt en Visserij gebied. Ons land is reeds bezig met de voorbereidingen op voornoemde gebieden om zo snel als mogelijk gestalte te geven aan deze samenwerking.
Agrofest 2020 biedt de mogelijkheid aan ondernemingen hun waar op de beurs ten toon te stellen om zo afzetmarkten te vinden. Het doel van de beurs is herstel van de nationale economie en door export, valuta te verdienen alsook kennis en ervaring op te doen. De jongeren zullen op deze beurs ook kunnen tonen hoe de agrarische sector kan inspelen op de behoefte aan agrarische producten.
De deelnemers aan de Agrofest 2020 krijgen ook de gelegenheid te netwerken, dat uiteindelijk moet gaan leiden tot de uitwisseling van kennis en ervaring en tot het leggen van business links.
De jeugd zal de belangrijkheid van de agrarische sector worden bijgebracht en getracht zal worden ze te interesseren voor deze sector te kiezen als middel van bestaan, ook voor een stuk continuiteit van de agrarische sector.
Om het doel te bereiken zullen er tal van activiteiten plaatsvinden voor zowel ouders als kinderen. Zo zullen er levende dieren worden tentoongesteld, maar ook bereiding van voeding alsook vele kinderactiviteiten.
Suriname Market Access Program, SAMAP, heeft de totale kosten voor deelname van de Surinaamse agrariërs op zich genomen.
Agrofest 2020 is volgens SAMAP een geschikt festival om na te gaan hoe we ons weerbaar kunnen maken voor de internationale markt.

Overige berichten