fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

LVV-delegatie bespreekt lopende projecten in Kabalebo

GFC NIEUWS- Een delegatie van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Kabalebo.
Het doel van dit bezoek was om samen met de uitvoerders van het project voor het opzetten van een ijsfabriek de locatie en de infrastructuur hiervoor te bezichtigen.
De machines voor de ijsfabriek zijn een Grand (schenking) van Japan en de uitvoering daarvan ligt bij het Ministerie van LVV.
Het doel van het opzetten van de ijsfabriek is voornamelijk om de lokale vissers te kunnen voorzien van ijs zodat de voedselveiligheid van hun producten gegarandeerd kan worden. De ijsfabriek zal in het dorp Apoera komen te staan, hetgeen in een eerder bezoek reeds was vastgesteld.
Voor dit project zijn 2 bedrijven aangetrokken waaronder VSH die belast is met het inklaren en de transport van de machines en HSW Energy die belast is met de directievoering. Het ligt in de bedoeling om de machines in december van dit jaar op locatie te hebben.
In Januari 2021 zal er een aanvang gemaakt worden met de installatie.

OOK INTERESSANT
Bromfietsdief op heterdaad betrapt door alerte politieman