fbpx
LVV-delegatie bespreekt lopende projecten in Kabalebo

GFC NIEUWS- Een delegatie van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Kabalebo.

Het doel van dit bezoek was om samen met de uitvoerders van het project voor het opzetten van een ijsfabriek de locatie en de infrastructuur hiervoor te bezichtigen.

De machines voor de ijsfabriek zijn een Grand (schenking) van Japan en de uitvoering daarvan ligt bij het Ministerie van LVV.

Het doel van het opzetten van de ijsfabriek is voornamelijk om de lokale vissers te kunnen voorzien van ijs zodat de voedselveiligheid van hun producten gegarandeerd kan worden. De ijsfabriek zal in het dorp Apoera komen te staan, hetgeen in een eerder bezoek reeds was vastgesteld.

Voor dit project zijn 2 bedrijven aangetrokken waaronder VSH die belast is met het inklaren en de transport van de machines en HSW Energy die belast is met de directievoering. Het ligt in de bedoeling om de machines in december van dit jaar op locatie te hebben.

In Januari 2021 zal er een aanvang gemaakt worden met de installatie.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.