fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

LVV blijft houtexporteurs trainen in verantwoord gebruik pesticiden

GFC NIEUWS- Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een tweede groep houtexporteurs getraind in het ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’.

Het doel van de training is het verhogen van de bewustwording en de gevolgen van het onverantwoord gebruik van pesticiden. De nadruk wordt gelet op het verantwoord gebruik van de pesticide soort Aluminium Fosfide.

Momenteel is het ministerie bezig ook de verkoop te reguleren, waarbij alleen belanghebbenden die een training bij het ministerie hebben gevolgd, met een bewijs van het ministerie van LVV het kunnen aanschaffen en toedienen.

OOK INTERESSANT
Brokopondo krijgt mining- en trainingscenter mijnbouwsector

Naast de bewustwordingscampagnes en trainingen voor stakeholders, particuliere sector en de jeugd, worden ook procedures en richtlijnen aangepast of gemaakt. De gewijzigde Plantenbeschermingswet van 1965 is reeds ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA) voor behandeling.

Het pesticidebeleid heeft direct invloed op onze exportgebeuren, er dient dus heel zorgvuldig mee te worden omgegaan, het kan mens en milieuschaden, maar ook onze exporten.