fbpx

LVV bekijkt mogelijkheden voor optimale landbouwproductie ondanks klimaatverandering

Een delegatie van het ministerie van LVV onder leiding van waarnemend directeur Deepak Jairam bracht veldbezoeken aan landbouwaanplanten te Weg naar Zee en Lelydorp.

De delegatie bestond verder uit onder andere de ambassadeur van Singapore, Karen Tan, die tevens belast is met de kwestie Climate Change in het Caraibisch gebied, de ambassadeur van Suriname bij de Verenigde Naties, de heer Henry MacDonald, een vertegenwoordiging van de Vereniging Duurzame Ontwikkeling Weg naar Zee en de voorzitter van Wi! Uma Fu Sranan, Tania Liew A Soe.

Met dit veldbezoek tracht men een indruk te krijgen van de wijze waarop landbouw verricht wordt in gebieden die getroffen worden door de negatieve effecten van de klimaatverandering. Men wilt overgaan tot een systeem waarbij landbouwers ondanks de klimaatverandering, toch een succesvolle produktie kunnen hebben.

BEKIJK OOK
Instituut voor Beeld en Geluid en Nationaal Archief Suriname bestendigen samenwerking

Weg naar Zee staat bekend als één van de zwaarst getroffen gebieden door het veelvuldig binnenstromen van zeewater op landbouwarealen. Te Weg naar Zee bezocht men twee locaties te weten een Greenhouse, waarbij er geplant wordt in een gesloten kassensysteem, en een open veld waar de bewatering plaatsvind middels een sproeisysteem.

Beide worden gefinancierd door de UNDP en uitgevoerd door IICA. De delegatie vertrok vervolgens naar Lelydorp alwaar men een bezoek bracht aan de aanplant van Wi! Uma Fu Sranan.