fbpx

LVV analyseert cassave-aanplant Farmer Field School

GFC NIEUWS- Een delegatie bestaande uit onderzoekers en voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft samen met enkele lokale cassavetelers aangesloten bij de Farmer Field School, een analyse gedaan op cassave op de landbouwgrond van de Farmer Field School.

De cassavestengels waren ruim 9 maanden terug geplant. Een deel werd geplant door het ministerie van LVV en het andere deel door de lokale telers.

Uiteindelijk moet het project ook leiden tot plattelandsontwikkeling, toegang tot voldoende en veilig voedsel met genoeg voedingswaarden om een actief en gezond leven te kunnen leiden.

De bedoeling van de analyse was om na te gaan wat het resultaat is van de aanplant van beide partijen.

BEKIJK OOK
Politie over inbeslagname houwer en gasbuks bij leerlingen STS-2

De verkregen informatie zal verzameld worden, en ter beschikking gesteld worden van het ministerie van LVV. De bestaande productiemethoden worden verbeterd door middel van farmer-field trainingen en demonstraties.

Er wordt ook gericht onderzoek gedaan naar nieuwe vari√ęteiten van cassave met een hogere opbrengst en marktonderzoek ten behoeve van afzetmogelijkheden.

Dit project wordt samen uitgevoerd met de Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), met donatie van de Caribbean Development Bank (CDB).

In Suriname wordt samen met de FAO gewerkt aan een sterkere cassave-industrie, die zowel de economische groei, alsook de plattelandsontwikkeling kan ondersteunen.