fbpx
LVV adviseert illegale vissers zich beter aan te melden

Illegale vissers kunnen zich beter aanmelden in plaats van illegaal te werk te gaan. Dit advies krijgen zij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Vanuit het ministerie komen er maatregelen om overbevissing tegen te gaan.

Om die reden wordt eraan gewerkt om de kustwacht spoedig operationeel te maken. Om zaken op zee beter te controleren en monitoren, is er een goed opererende kustwacht nodig.

De kustwacht is reeds geïnstalleerd, maar de wet moet nog aangepast worden. Volgens het uitgestippelde totaalbeleid van de regering moeten de Surinaamse visgronden duurzaam worden ontwikkeld.

Daarvoor moet bekend wie er in onze wateren is, wat er in onze wateren is en waar dat product naar toe gaat. LVV is bezig hiermee, maar kan bepaalde zaken nog niet prijsgeven, omdat ze een confidentieel karakter hebben.

Illegalen die in Surinaamse wateren opereren, zouden anders niet verrast worden. Die krijgen het advies zich te registreren en te stoppen met illegaliteit.

In het kader van transparantie zal het vergunningenbeleid ook onder de loep worden genomen. Ook zal worden nagegaan hoeveel boten er in Surinaamse wateren zijn en of het de juiste boten zijn, aangezien er allerlei geruchten de ronde doen dat er dubbele boten zijn.

Het beleid van LVV is er op gericht om het nageslacht ook van visserij als hulpbron te laten genieten en daarom is het zaak om er op een duurzame wijze mee om te gaan. Binnen de agrarische sector levert de visserijsector op dit moment de grootste bijdrage.

Het beleid is er op gericht om daar zodanig mee om te gaan dat het jaren meegaat. Een manier om dat doel te bereiken, is door geen overbevissing te laten plaatsvinden.

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…