fbpx

Lustrumkamp voor Surinaamse Padvindsters Gilde

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Het Surinaamse Padvindsters Gilde (SPG) dit jaar, zijn de kabouters, padvindsters, leidsters en paveurs met alle leeftijdsgroepen op vrijdag 25 augustus vertrokken richting Bosbivak, Zanderij, voor het lustrumkamp.

Het thema voor dit lustrumkamp was: “Grow Girl Scouting” en in de dagmotto’s is uitgegaan van het “Ontdekken tijdens een avonturentocht”.

Op zaterdagmiddag 26 augustus is de officiële kampopening geweest waarbij o.a. aanwezig waren, de Districts Commisaris van Para/Wanica, oud bestuursleden, bestuursleden van onze zusterorganisatie “Gidsen Suriname” en de Ondervoorzitter van het Jeugd Parlement.

De kabouters (meisjes tot ongeveer 10 1/2 jaar) hebben gekampeerd tot maandag 28 augustus en de padvindsters tot vrijdag 1 september.

Tijdens dit lustrumkamp zijn diverse activiteiten ontplooid waaronder educatieve dagtochten naar de Luchthaven en Staatsolie, een informatie middag van het Korps Politie Suriname, een Surinaamse avond met optreden en zang, een sportmiddag, natuurtochtjes en voettochten. Kampvuren met zang, dans en spel, ontbraken natuurlijk niet tijdens dit lustrumkamp. Op bezoekdag zijn de aanwezigen vergast op optredens van de meisjes.

Het spel van verkennen, zoals bedoeld door onze grondleggers Lord Robert en Lady Olave Baden Powell is voornamelijk een buitenspel en tijdens het kamp kunnen de meisjes dan ook ten volle van het buitenleven genieten. Verantwoord omgaan met de natuur en alles wat de natuur te bieden heeft, zijn belangrijke aspecten tijdens het kamperen.

Verder werd in dit kamp de nadruk gelegd op kameraadschap en samenwerking. Dit lustrumkamp is mede mogelijk gemaakt door intensieve fundraising van de leden, ondersteuning vanuit de samenleving en van vrienden van het SPG.

Het Surinaamse Padvindsters Gilde is dankbaar dat 70 jaar geleden in Suriname door mevrouw Maria Jacoba Paulina Cop, gehuwd Oostburg, een aanvang is gemaakt met meisjes padvinderij en dat door de jaren heen vele meisjes en jonge vrouwen zijn gevormd tot waardige burgers.

Eenieder die eens verbonden is geweest of nog steeds verbonden is aan de padvinderij, kan spreken van de positieve invloed die het spel van verkennen heeft gehad of heeft op de persoonlijke ontwikkeling. Een veel gebruikt gezegde luidt dan ook: “eens padvindster, altijd padvindster”.(GFC)

Overige berichten