fbpx

Luie mensen hebben dat voor groot deel geërfd van hun ouders

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Personen die van nature lui zijn of de neiging hebben om zaken die moeten worden uitgevoerd steeds uit te stellen, zouden voor een groot deel hun ouders en voorouders hiervan de schuld mogen geven.

Verschillende Amerikaanse en Europese experts gaan ervan uit dat uitstelgedrag en luiheid gebaseerd zijn op onze genetica.

Volgens dokter Sharad Paul, auteur van The Genetics Of Health: Understand Your Genes for Better Health, kun je aanleg hebben voor beiden. De genen die luiheid in de hand werken gingen over van generatie op generatie.

De deskundige wijst erop dat er met een DNA- test zelfs mensen kunnen worden aangewezen die meer geneigd zijn om lichaamsbeweging te vermijden. Zij zijn als luie personen geboren.

OOK INTERESSANT
Surinaamse tiener die pas in Nederland woont gamet de hele dag en mist zijn geboorteland

De verjongingsexpert  Jonathan Clarke  zeg aan GFC Lifestyle dat het simpelweg de schuld geven aan je ouders te simpel is. Hij wijst op epigenetische factoren.

“Genen kunnen inderdaad invloed hebben maar door je eigen gedragingen zelf aan te passen kun je genetisch bepaalde luiheid of uitstelgedrag tegen gaan door juist veel meer te bewegen”.

“Diverse degelijk uitgevoerde onderzoekingen in de Verenigde Staten van Amerika hebben aangetoond dat dagelijks trainen, bijvoorbeeld joggen, een proces van nieuwe genen kan activeren”.

“Deze ‘betere genen’ draag je mogelijk ook over op je kinderen”, aldus Jonathan Clarke.