fbpx
Luchtvervuiling maakt kinderen terneergeslagen, angstig en suïcidaal, beweert studie

GFC NIEUWS- Blootstelling aan luchtvervuiling maakt kinderen vatbaarder voor psychiatrische stoornissen zoals angst en suïcidaliteit, onthult een nieuwe studie.

Zelfs korte termijn blootstelling aan rook en dampen van verkeer en industrie kan leiden tot een piek in psychische aandoeningen een of twee dagen daarna, volgens wetenschappers van de ‘Cincinnati Children’s Hospital’.

De studie, gepubliceerd in de ‘ Environmental Health Perspectives’, wijst verder uit dat kinderen die wonen in achterstandswijken gevoeliger kunnen zijn voor de effecten van luchtvervuiling dan andere kinderen.

Meer dan 80% van de stedelijke bevolking in de wereld inhaleert onveilige niveaus van luchtvervuiling.

Omschreven als een onzichtbare moordenaar, zorgt die voor ruim zeven miljoen vroegtijdige sterftegevallen jaarlijks, volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Verontreiniging voedt tevens degeneratieve ziektes, zoals Alzheimer en andere vormen van dementia, vrezen gezondheidsexperts.

Eerdere studies toonden aan dat luchtverontreiniging een negatieve impact heeft op cognitieve vaardigheden van studenten.

Vele verontreinigende stoffen zijn in staat om op verschillende manieren direct invloed te hebben op de hersenchemie.

Bijvoorbeeld, fijn stof uit verkeer en industrie kan gifstoffen vervoeren door kleine doorgangen en direct in de hersenen terechtkomen.

Sommige van deze verontreinigende stoffen kunnen een psychologische impact hebben en de kans op depressie vergroten.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…