fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Luchtvaartdienst binnenkort versterkt met 16 assistent luchtverkeersleiders

De Basic Air Traffick Services (BATS) van de Luchtvaartdienst is gestart. Dit houdt in dat de luchtverkeersleiders binnenkort versterkt worden met 16 assistent luchtverkeersleiders.

Volgens Faizel Baarn, directeur Luchtvaartdienst, was de groep veel groter. “Wij hebben een policy gesteld waarbij wij zeggen dat we niet door de vingers kijken. Als je het examen niet heb gehaald bij de norm zit je eruit. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid wordt gewaarborgd”.

OOK INTERESSANT
Ondersteuning voor landbouwer te Perika

De trainingen worden verzorgd in de Suriname Aviation Training centre (SATC). De luchtvaartdienst heeft zijn eigen instructeurs laten opleiden in Trinidad en Tobago. Hierdoor hebben zij gecertificeerde lokale instructeurs die de lessen verzorgen.

De assistent luchtverkeersleiders starten 23 juli met hun laatste examenrondes. Indien goed bevonden, zullen zij 2 jaar werken in die functie waarna zij een vervolgopleiding mogen doen tot tower controller.(GFC)