fbpx

Luchtruim nooit geopend, maar status vluchten uit Nederland gewijzigd

GFC NIEUWS- Het luchtruim was eerder deze week niet opengesteld, maar de status van vluchten van en naar Nederland was gewijzigd.
Deze verduidelijking gaf minister Amar Ramadhin vandaag op een persconferentie. Omdat er geen repatrianten meer waren die naar Suriname gehaald moesten worden, werd besloten om de status van repatriatie te wijzigen naar commercieel, vanwege de behoefte die er bestaat.
Ingaande 4 oktober zal men een grondige reden moeten opgeven waarom men wenst af te reizen naar Nederland en omgekeerd. Personen uit Nederland gaan verplicht in quarantaine.
Minister Ramdhin verduidelijkt dat wij te maken hebben met een epidemie en kan de status altijd veranderen. Vanwege een toename van coronabesmettingen in Nederland is besloten om weer over te gaan tot het uitvoeren van repatriatievluchten.
“Nederland heeft het nog niet onder controle waardoor we vanaf vandaag het beleid weer gaan aanpassen. Zaterdag hadden we nog beslist dat we commerciële vluchten zouden toestaan, maar we krijgen net verslag dat het enorm stijgt in Nederland. Daarom hebben we net een besluit genomen als regering om af te stappen van die commerciële vluchten,” zei de president vanmorgen bij de opening van het schooljaar.
Er zullen daarom voorlopig alleen maar Covid-vluchten oftewel repatriëringsvluchten naar Suriname worden toegestaan, zei de president.

BEKIJK OOK
Belofte president Santokhi op Vaderdag: geen enkele burger laat ik links liggen