fbpx
Luchtruim nog gesloten voor buitenlandse vluchten, binnenlandse vluchten toegestaan

GFC NIEUWS- Onder stringente maatregelen zijn binnenlandse vluchten (personen – en goederenverkeer) weer toegestaan.

Het luchtruim is nog gesloten voor buitenlandse vluchten en zijn de landsgrenzen ook gesloten. Niemand mag de grensrivieren oversteken; bewegingen op de rivier tussen dorpen op Surinaams grondgebied is wel toegestaan, lichtte DNV- directeur Danielle Veira maandag toe.

Zij bedankte tijdens de persconferentie de samenleving voor het feit dat ze de medische specialisten de ruimte hebben gegeven om hun werk te doen tijdens de total lockdown, die vanaf zondag om 5.00 uur werd opgeheven.
De analfabetische volgorde om naar de winkel te gaan geldt niet meer. Het wordt evenwel sterk aangeraden om een mond – en neusbedekking te dragen.

Toestemmingsbrief om zich te verplaatsen in het land zijn niet meer nodig, behalve tussen 20:00 en 5:00 uur, omdat er nog steeds sprake is van een partiële lockdown in de avond.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.