Luchtvaartdienst reikt certificaat uit aan geslaagden

Na een Instrument Landing System (ILS) training van vijf weken te hebben gevolgd in Kansas City, de Verenigde Staten van Amerika en drie maanden in Suriname, hebben vijf studenten van de Luchtvaartdienst hun certificaat uitgereikt gekregen.

Maria Boobé een van de vijf geslaagden, die op 15 oktober haar certificaat in ontvangst mocht nemen is op dit moment niet alleen in Suriname, maar in het heel Caraïbisch gebied de enige vrouw die dit systeem zal kunnen beheren. “Ik ben trots dat ik deze training met succes heb afgerond en zal een wezenlijke bijdrage leveren aan het navigatiesysteem van Suriname”, zegt Boobé.

Het hoofd van de luchtvaartdienst Faizel Baarn geeft aan dat er met deze uitreiking geschiedenis is geschreven, omdat het voor het eerst is dat Surinamers het navigatiesysteem zelf zullen beheren. Baarn zegt dat met deze training Suriname geen engineers meer hoeft te laten halen en betalen, wat kosten besparend zal werken.

De trainingen zijn verzorgd door Josef Mac Intire, die de studenten geweldig noemt en de trainingen met genoegen heeft verzorgd.