fbpx

Lozano’s doelpunt schokt Mexico-Stad

Er zullen maar weinigen zijn die het in de gaten hadden, maar afgelopen zondag was er een aardbeving in Mexico. Een heel kleintje, weliswaar, dat bovendien was veroorzaakt… door de Mexicanen zelf.

Het verhaal staat op het blog van het Instituto de Investigaciones Geológicas y Atmosféricas, het Mexicaanse Instituut voor Geologisch en Atmosferisch Onderzoek, een niet-gouvernementele instantie.

De zeer gevoelige apparatuur nam schokjes waar in Mexico-Stad toen de Mexicaanse spits Hirving Lozano tijdens het treffen in het Moskouse Luzhnikistadion het Duitse WK-team naar zijn mand stuurde.

De euforie was thuis in Mexico zo groot, dat seismische sensoren een minuscule ‘kunstmatige’ aardschok waarnamen die mogelijk was veroorzaakt door massaal springen van de enorme mensenmassa’s die na Lozano’s goal de straat op gingen om de historische overwinning te vieren.

BEKIJK OOK
Man met schotwond dood aangetroffen

De beving was niet groot genoeg om te worden gemeten in magnitudes en zou niet waarneembaar zijn geweest voor de algemene bevolking, liet het instituut weten.