fbpx
Loslopend vee beschadigd omrastering Zeedijk Coronie

GFC NIEUWS- De omrastering van de Zeedijk in Coronie is beschadigd door loslopend vee.

Volgens districtscommissaris Remie Tarnadi is loslopend vee een maatschappelijk probleem in het district. Hij doet een dringend beroep op alle veehouders om vernielingen van gemeenschapsgoed niet in de hand te werken.

Er zal niet geschroomd worden om conform artikel 67 lid 1 en 2 van de politie strafwet te handelen. De veroorzaakte schade zal verhaald worden op de verantwoordelijke veeboeren.

Ook de bewoners van Johanna Maria en Totness ondervinden last van loslopend vee.

De districtscommissaris hoopt dat de overheid spoedig een locatie identificeert voor de aanleg van een algemene stalweide, zodat veeboeren die geen plek hebben gefaciliteerd kunnen worden.

Het commissariaat van Coronie heeft na overleg met OWT&C Coronie de vernielde omrastering hersteld.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…