fbpx

Los Angeles Zoo laat onafscheidelijke bejaarde leeuwenkoppel samen inslapen

GFC NIEUWS- De Los Angeles Zoo heeft de moeilijke beslissing gemaakt om twee van hun leeuwen op hetzelfde moment in te laten slapen.
De 21-jarige Hubert en Kalisa waren volgens de dierentuin soulmates en moesten geëuthanaseerd worden vanwege hun “verslechterde gezondheid en ouderdomskwaaltjes.” Door ze samen een spuitje te geven, hoefden ze niet afzonderlijk van elkaar te leven.
“Hubert en Kalisa waren echte iconen van de Los Angeles Zoo. Onze werknemers en gasten waren altijd zo ontroerd door de manier waarop ze met elkaar omgingen”, zegt CEO Denise Verret. “Vaak werd gezegd: ‘Je zal Kalisa niet zien zonder Hubert in de buurt.’ Het is hoe dan ook heel erg pijnlijk om afscheid te moeten nemen van dit iconische duo, maar het stelt ons gerust dat we weten dat ze samen zijn gegaan. Ze zullen hard gemist worden, maar ze zullen altijd een onderdeel uitmaken van onze geschiedenis.”
Hubert werd geboren in Lincoln Park Zoo in Chicago en Kalisa kwam uit Woodland Park Zoo in Seattle, waar de twee elkaar voor de eerste keer ontmoetten. Daarna werden ze allebei in 2014 overgeplaatst naar L.A. Zoo en vanaf dat moment waren ze onafscheidelijk.
Leeuwen worden gemiddeld 17 jaar oud. Met hun 21 jaar waren Kalisa en Hubert behoorlijk bejaard.

BEKIJK OOK
Meerdere woningen en voertuigen verwoest door brand