fbpx
Lockdown wordt vooral in zuidelijk Paramaribo overtreden

GFC NIEUWS- Het is de politie gebleken dat vooral mensen woonachtig in het zuidelijk deel van de hoofdstad de door de autoriteiten ingestelde partiële lockdown overtreden.

Deze lockdown, die geldt tussen 20.00 uur ‘s avonds en 06.00 uur ‘s morgens is op zondag 29 maart ingegaan, maar blijkt tot nu toe niet vlekkeloos te zijn verlopen.

Tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden dat de politie de meeste problemen met overtreders heeft ervaren met mensen die woonachtig zijn in het zuidelijke deel van de hoofdstad. Hij roept ouders en verzorgers op te letten op hun kinderen, die bij het zien van de politie de straat oprennen om vervolgens naar binnen terug te gaan.

De politie neemt in overweging hoe er in de verschillende buurten posten opgezet kunnen worden. Volgens de politiefunctionaris probeert de politie te anticiperen op wat zij in het veld ziet en tegenkomt. Hij herhaalde de dringende oproep van de politie aan dat deel van de burgerij, dat zich niet houdt aan de voorwaarden zoals die gelden voor de lockdown, om dat alsnog te doen.

Ook kolonel Slijngard bevestigde dat op de tweede avond van de partiële lockdown is gebleken dat mensen onnodig de straat opgaan. “Er zijn ook buurten waar de politie heel erg veel problemen heeft ondervonden, omdat de mensen denken een loopje met de situatie te nemen,” aldus kolonel Slijngard. “Wij vragen ernstig dat deze handelingen door mensen in de diverse buuren achterwege worden gelaten,” sprak hij verder.

Kolonel Slijngard merkte op dat Suriname samen met de samenleving tot nog toe een goede job doet met het beheersbaar houden van het COVID-19 coronavirus. “Maar er zijn toch wel enkelingen die uit de boot willen springen,” stelde kolonel Slijngard.

Zowel hij als hoofdinspecteur Naarden deed desondanks een beroep op de gemeenschap zich te houden aan de maatregelen en te voorkomen dat er harder wordt opgetreden. Kolonel Slijngard: “Die maatregelen hebben alles van doen met het binnen de perken houden van COVID-19”.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…