Lockdown wordt vooral in zuidelijk Paramaribo overtreden

GFC NIEUWS- Het is de politie gebleken dat vooral mensen woonachtig in het zuidelijk deel van de hoofdstad de door de autoriteiten ingestelde partiële lockdown overtreden.
Deze lockdown, die geldt tussen 20.00 uur ‘s avonds en 06.00 uur ‘s morgens is op zondag 29 maart ingegaan, maar blijkt tot nu toe niet vlekkeloos te zijn verlopen.
Tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam zegt hoofdinspecteur Humphrey Naarden dat de politie de meeste problemen met overtreders heeft ervaren met mensen die woonachtig zijn in het zuidelijke deel van de hoofdstad. Hij roept ouders en verzorgers op te letten op hun kinderen, die bij het zien van de politie de straat oprennen om vervolgens naar binnen terug te gaan.
De politie neemt in overweging hoe er in de verschillende buurten posten opgezet kunnen worden. Volgens de politiefunctionaris probeert de politie te anticiperen op wat zij in het veld ziet en tegenkomt. Hij herhaalde de dringende oproep van de politie aan dat deel van de burgerij, dat zich niet houdt aan de voorwaarden zoals die gelden voor de lockdown, om dat alsnog te doen.
Ook kolonel Slijngard bevestigde dat op de tweede avond van de partiële lockdown is gebleken dat mensen onnodig de straat opgaan. “Er zijn ook buurten waar de politie heel erg veel problemen heeft ondervonden, omdat de mensen denken een loopje met de situatie te nemen,” aldus kolonel Slijngard. “Wij vragen ernstig dat deze handelingen door mensen in de diverse buuren achterwege worden gelaten,” sprak hij verder.
Kolonel Slijngard merkte op dat Suriname samen met de samenleving tot nog toe een goede job doet met het beheersbaar houden van het COVID-19 coronavirus. “Maar er zijn toch wel enkelingen die uit de boot willen springen,” stelde kolonel Slijngard.
Zowel hij als hoofdinspecteur Naarden deed desondanks een beroep op de gemeenschap zich te houden aan de maatregelen en te voorkomen dat er harder wordt opgetreden. Kolonel Slijngard: “Die maatregelen hebben alles van doen met het binnen de perken houden van COVID-19”.

Overige berichten