fbpx
Lockdown volkomen zinloos, maar wel ontwrichtend, zeggen kritische burgers

GFC NIEUWS- De door de overheid ingevoerde lockdown is volkomen zinloos want die heeft geen positief effect op het aantal coronabesmettingen. Anderzijds zorgt deze verregaande noodmaatregel voor een ontwrichting van de maatschappij en frustraties bij veel individuen.

Dat zeggen enkele kritische burgers aan GFC Nieuws.

Ze zien liever dat de regering doelgerichter maatregelen treft en specifiek kwetsbaren beschermt, in plaats van de huidige autoritaire, waarbij haast een ieder 33 uren verplicht wordt “opgesloten in huis”.

“Wat voor zin heeft het om alle mensen in Suriname te verplichten vanaf vrijdagavond tot zondagmorgen in huis te blijven, terwijl wij weten dat bijna de helft van de besmettingen thuis plaatsvinden. Alle personen die thuis blijven zijn de dagen ervoor normaal aan het werk of elders geweest en/of hebben fysieke interacties gehad met anderen die mogelijk coronabesmet zijn”, is het oordeel.

Ook het onder huisarrest plaatsen na 20.00 uur is volgens critici weinig of niet zinvol.

“Al deze bevelen zijn te extreem en weinig doelgericht. Het is veel beter om de gemeenschap te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Een ieder kent zo zoetjes aan de coronaregels. Zo moeilijk is het niet. Wie zich niet daaraan wenst te houden moet maar zelf voor de gevolgen instaan. Maar dupeer niet de hele samenleving met deze verregaande noodwetgeving”, stellen ze tot slot.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.