fbpx

Lockdown volkomen zinloos, maar wel ontwrichtend, zeggen kritische burgers

GFC NIEUWS- De door de overheid ingevoerde lockdown is volkomen zinloos want die heeft geen positief effect op het aantal coronabesmettingen. Anderzijds zorgt deze verregaande noodmaatregel voor een ontwrichting van de maatschappij en frustraties bij veel individuen.

Tomba advertentie | GFC NieuwsDat zeggen enkele kritische burgers aan GFC Nieuws.

Ze zien liever dat de regering doelgerichter maatregelen treft en specifiek kwetsbaren beschermt, in plaats van de huidige autoritaire, waarbij haast een ieder 33 uren verplicht wordt “opgesloten in huis”.

“Wat voor zin heeft het om alle mensen in Suriname te verplichten vanaf vrijdagavond tot zondagmorgen in huis te blijven, terwijl wij weten dat bijna de helft van de besmettingen thuis plaatsvinden. Alle personen die thuis blijven zijn de dagen ervoor normaal aan het werk of elders geweest en/of hebben fysieke interacties gehad met anderen die mogelijk coronabesmet zijn”, is het oordeel.

BEKIJK OOK
Dienstverlening Diakonessenhuis niet gegarandeerd

Ook het onder huisarrest plaatsen na 20.00 uur is volgens critici weinig of niet zinvol.

“Al deze bevelen zijn te extreem en weinig doelgericht. Het is veel beter om de gemeenschap te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid. Een ieder kent zo zoetjes aan de coronaregels. Zo moeilijk is het niet. Wie zich niet daaraan wenst te houden moet maar zelf voor de gevolgen instaan. Maar dupeer niet de hele samenleving met deze verregaande noodwetgeving”, stellen ze tot slot.