fbpx
Lockdown overtreders straffen is zinloos en barbaars! Hoe lang gaan wij door met deze waanzin?

INGEZONDEN- Het vasthouden van onschuldige mensen omdat ze op straat zijn is zinloos en heeft nota bene geen enkel voordeeleffect. Integendeel zorgt deze onzinregel nodeloos voor een verdere ontwrichting van de samenleving en ruïnering van de economie.

Psychiaters in Suriname en andere landen waarschuwen al. Het beperken van mensen in hun bewegingsvrijheid zorgt voor een toename van depressies en ernstige fysieke aandoeningen. Bovendien is het een recht van elke vrije burger om op straat te gaan wanneer het hem of haar schikt.

Het wrange is dat het verbieden om op straat te lopen of te rijden totaal geen bijdrage levert aan het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Niemand besmet een ander tijdens het rijden in de eigen auto, tenzij je met anderen in het voertuig zit. Ook het lopen of fietsen op straat in de buitenlucht levert geen of nauwelijks gevaar op. Dat is allemaal al onderzocht en bewezen!

Wat is dan het nut om mensen een verbod op te leggen een ommetje te gaan lopen, rennen, wandelen of rijden en steeds het heel weekend in huis op te sluiten? Het is gewoon een grote onzinregel. Hoe lang gaan wij nog door met deze grote waanzin? Deze aspecifieke noodwetten waarbij onschuldigen vreselijk worden gedupeerd moeten direct van tafel worden geveegd.

Ik kan mij voorstellen dat er regels zijn om samenscholingen, feesten, bijeenkomsten, vergaderingen en soortgelijke ontmoetingen te verbieden. Ook het advies om 2 meter fysieke afstand van een ieder te bewaren en ramen open te houden is begrijpelijk.  Immers, deze kunnen een voordeeleffect met zich meebrengen: minder besmettingen. Dat er sancties worden verbonden aan het negeren van deze regels is verdedigbaar.

Maar mensen de hele nacht of het weekend tegen hun eigen wil vasthouden omdat ze op straat met hun auto rijden, fietsen of wandelen is absurd! De reden: ze brengen niemand en ook zichzelf niet in gevaar, dus is het zinloos!

In Nederland is er nooit een avondklok en nog minder een volledige lockdown ingesteld. De regering Rutte zou daar ook niet zo snel een dergelijke verregaande maatregel kunnen doorvoeren. Waarom? De Nederlanders gebruiken toch meer hun verstand en slikken niet alle informatie die ze krijgen van de overheid in als zoete koek. 

Je moet het nut van een dusdanig verregaande maatregel, het hele weekend opsluiten van onschuldige burgers in hun huis en na 20.00 uur, goed kunnen onderbouwen.

Een ieder met gezond verstand in Nederland weet dat het zinloos is en dat er liever gekozen kan worden voor meer specifieke acties. Het zou verstandig zijn indien de Surinaamse regering op de meest korte termijn de weekendlockdown en avondklok intrekt en komt met doelgerichte plannen die echt werken en minder belastend zijn voor onschuldige burgers die het al moeilijk genoeg hebben.

R. Pinas

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…