fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Lockdown in Denver: ziekenhuis geïsoleerd vanwege ebola-paniek

Ebola-paniek in de VS: een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Colorado is in lockdown uit angst voor verspreiding van het ebolavirus.

Zondagmorgen werd een patiënt opgenomen in het Denver Health Medical Center die recentelijk teruggekeerd was uit de Democratische Republiek Congo. De patiënt vertoonde symptomen die ebola in beeld brachten als “mogelijke, maar onwaarschijnlijke diagnose.”

Vanwege de mogelijkheid van ebola werd het ziekenhuis afgesloten. Personeel werd waargenomen in hazmat-pakken (hazmat: hazardous materials, gevaarlijke stoffen).

OOK INTERESSANT
Bodybuilding delegatie goed aangekomen op Barbados

De zieke werd opgenomen in een isolatie-eenheid. Ambulances werden verwezen naar andere ziekenhuizen. Drie personeelsleden werden geïsoleerd in een biologische-veiligheidseenheid, omdat zij mogelijk blootgesteld waren aan het virus.

Connie Price, chief medical officer bij Denver Health, denkt dat het waarschijnlijk niet om ebola gaat, maar “We volgen onze standaardprocedures en nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen.”