fbpx
Lobi Nieuw-Nickerie op nieuwe locatie

GFC NIEUWS- Stichting Lobi Health Center verhuist en breidt per 19 november haar diensten bij haar filiaal te Nieuw-Nickerie uit.

De nieuwe vestiging aan de Cederstraat is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid met medewerking van het Mungra Medisch Centrum (MMC).

Minister Antoine Elias van volksgezondheid heeft zich persoonlijk ingezet voor het realiseren van de nieuwe kliniek voor Lobi. Deze inzet van de Minister wordt ten zeerste gewaardeerd door Nensy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi Health Center.

“Temeer daar preventieve gezondheidszorg, -bescherming en wetenschappelijke vooruitgang essentieel zijn voor het gezond houden van een samenleving. Ook de Nickeriaanse gemeenschap heeft daar alle recht op,” zegt Bandhoe.

Stichting Lobi Health Center welke opgericht is op 29 februari 1968, is al 41 jaren actief werkzaam in het district Nickerie en is sinds 1987 erkend door het Ministerie van Volksgezondheid als dé gezinsplanningsorganisatie in Suriname.

De Stichting is tegenwoordig uitgegroeid tot een goed georganiseerde Public Health organisatie, met een breed pakket aan preventieve gezondheidszorgdiensten voor de Surinaamse samenleving.

Naast de welbekende voorbehoedmiddelen zoals het Condoom, de Pil, Prikpil en Reproductieve Onderzoeken zoals HIV-, Borst en Baarmoederhalskankeronderzoeken kunnen bewoners van Nickerie nu ook terecht voor het vaginale afscheidingsonderzoek, kinderwens begeleiding en het plaatsen, controleren en verwijderen van het spiraaltje.

ook is het filiaal op de woensdag open van zeven uur s ’morgens tot half zes in de vooravond. De stichting heeft een voorhoede rol op het gebied van kwalitatieve geïntegreerde Seksuele en Reproductieve Gezondheidszorg diensten voor mannen, vrouwen, koppels en jongeren.

“Iedereen heeft het recht om toegang te hebben tot de hoogst haalbare standaard van preventieve fysieke en geestelijke gezondheid. Dit geldt ook voor de mannen, vrouwen, jongens en meisjes die wonen in Nickerie,” zei directeur Bandhoe.

Zij ging verder in op het belang van het behoud van de preventieve dienstverlening van Lobi voor Nickerie.

Lobi is actief in 9 van de 10 districten in Suriname en probeert zo haar diensten zo dicht mogelijk bij de gemeenschap te brengen.

Een gezonde beroepsbevolking, verhoogt de productiviteit, verlaagt arbeidsverzuim, verhoogd het moraal, en verlaagt de kosten van gezondheidszorg.

Vanaf 19 november is het filiaal aan de Cederstraat 39a open voor het publiek.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…