Lobi breidt dienstverlening in Nickerie uit

GFC NIEUWSREDACTIE– Stichting Lobi Health Center heeft ingaande 21 juni de dienstverlening, bij haar filiaal te Nieuw Nickerie aan de Cederstraat verder uitgebreid met prostaatonderzoeken, kankerrisico bepaling en kinderwensbegeleiding op afspraak en kan men naast voorbehoedsmiddelen nu ook dagelijks terecht voor andere onderzoeken.

In het verlengde hiervan wordt er in de maand juli een telefonische enquête gedaan naar de behoefte van de Nickeriaanse gemeenschap naar andere diensten of producten die Lobi Nickerie zou kunnen aanbieden.

Was het zo dat maandelijks vanuit Paramaribo een team naar het rijstdistrict moest afreizen, zal dat nu niet zo vaak meer nodig zijn.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Alleen naakte vrouwen toegestaan in heilig bos

De uitbreiding van dienstverlening is onderdeel van de ‘lobi experience’, een ervaring die Lobi al haar klanten wenst te bieden ongeacht wie ze zijn en op welke plek zij zich bevinden.

Dit werd in 2018 bij de re-branding van Stichting Lobi naar Stichting Lobi Health Center, en in 2019 bij de opening van het nieuw gebouw in Nieuw Nickerie aangekondigd.

Het Nickerie team onder supervisie van Drs Kowlessar Matai is versterkt met een administratieve kracht en verpleegkundige.

Lobi Nickerie biedt naast condooms, de pil, prikpil, morning-afterpil nu dagelijks zwangerschapstesten, borst-, baarmoederhalskanker en vaginale afscheidingsonderzoeken aan.

Op de woensdag kan men op afspraak ook langskomen voor behandeling bij (vaginale) klachten, kankerrisico bepaling, prostaatonderzoeken, begeleiding bij een kinderwens, het plaatsen, verwijderen en controle van een spiraal.

Ook is het mogelijk om op afstand trainingen of psychologische hulpverlening te krijgen en een afspraak te maken voor HIV-testen, fysieke trainingen en sperma-analyse als het Paramaribo-team er is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man brengt 41 piercings aan op zijn geslachtsdeel en tientallen op de rest van zijn lichaam

Behoefteonderzoek

Deze reeks van maatregelen die er in het district Nickerie zijn doorgevoerd, zijn genomen na diverse klantonderzoeken die in 2017 en 2019 zijn uitgevoerd.

Komende maand zal een onderzoek via een telefonische enquête uitgevoerd worden naar de behoefte van de Nickeriaanse gemeenschap voor uitbreiding van seksueel reproductieve gezondheidsdiensten en rechten vanuit Lobi Nickerie.

Het behoefteonderzoek gaat op 2 juli van start en de Nickeriaanse gemeenschap wordt opgeroepen om hier goed gebruik van te maken en hun specifieke behoeften door te geven.

Stichting Lobi Health Center is er voor hen en luistert daarom ook graag naar hen om de gemeenschap beter van dienst te kunnen zijn.

Stichting Lobi Health Center Nieuw Nickerie is open van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 13:00 uur voor informatie of afspraken kan terecht via Facebook of men kan bellen of Whatsappen naar 231533.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten