fbpx

Liter benzine in Suriname zal al snel SRD 24,- kosten

INGEZONDEN- De prijs van een liter benzine in Suriname zal uiteindelijk veel verder omhoog gaan dan SRD 20,-, het verhoogde tarief dat door velen binnenkort wordt verwacht.

In een eerder stuk van mij dat op 9 oktober op deze nieuwssite werd gepubliceerd, voorspelde ik al dat er nog voor het einde van dit jaar verhogingen van de brandstoftarieven zullen worden doorgevoerd.

U mag erop rekenen dat het plan van de de gefaseerde brandstofprijsverhogingen, nog deze maand, december 2021 de volgende fase ingaan.

Maar waar u echter ook rekening mee moet houden, is dat het komende jaar nog meer forse verhogingen van benzine en diesel op schema staan.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

Mijn prognose op grond van calculaties is dat het tarief van een liter benzine in het eerste of tweede kwartaal van volgend jaar, gefaseerd naar ongeveer SRD 24,- of iets hoger zal worden opgetrokken.

Ook de prijzen van stroom, water en andere diensten zullen daardoor vervolgens verder omhoog schieten. Dit zal eveneens het geval zijn met de prijzen van de meeste levensmiddelen.

SANTOKHI HEEFT EEN FAILLIET LAND OVERGENOMEN

Eerlijkheidshalve moet worden toegegeven dat de regering Santokhi – Brunswijk het bestuur van een failliet land heeft overgenomen.

Verschillende economische fundamenten zijn door het ondeskundig en corrupt beleid van de NDP- regeringen volledig kapot geslagen.

De huidige overheid heeft ook geen ander gedegen plan, behalve de nu doorgevoerde pijnlijke saneringsmaatregelen om de immense schade enigszins te beperken.

DE STAAT SURINAME WEET ZELF GEEN OF WEINIG GELD TE VERDIENEN

BEKIJK OOK
Ruim 250 niet ontplofte projectielen vernietigd

Het lukt de huidige regering daarnevens niet om de staatsinkomsten structureel te vergroten door onder meer grootschalige exportprojecten op gang te brengen.

Het aanbieden van diensten aan het buitenland waarmee geld kan worden verdiend is evenzeer gedoemd te mislukken omdat wij zelf een ernstig gebrek hebben aan gekwalificeerde krachten.

Ook uit het toerisme hoeven wij niet veel te verwachten. Het is een zeer beperkte groep buitenlanders die na de pandemie bereid is om de hoge ticketkosten te betalen om in onze natuur te komen genieten.

Voor veel minder geld krijgt men in andere landen veel meer waar voor hun geld.

Het is een feit: Suriname kent weinig verdienmogelijkheden en er zijn geen buitenlandse bedrijven die noemenswaardige investeringen in ons land willen plegen.

Suriname heeft in vergelijking met veel andere landen heel weinig te bieden.

Een slechte infrastructuur, een povere werkmentaliteit, laag opgeleide werknemers en nog tal van van andere minpunten zorgen ervoor dat andere concurrerende landen de voorkeur krijgen.

Een van de weinige opties die overblijven voor beleidsmakers is het geld voortdurend wegplukken bij de gemeenschap door steeds verschillende verhogingen tot stand te brengen.

Deze “plukstrategie” is sinds het aantreden van deze regering gaande.

Het is de makkelijkste manier om de staatskist aan te vullen. U en ik betalen uiteindelijk de hoge rekeningen.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]